România profundă. Trăită, simțită la Avrig… de 1 Decembrie

aavvv
„Cei care au trecut prin Avrig şi au avut curiozitatea de a vizita Muzeul au trăit o experiență nouă, au avut ocazia să simtă atmosfera unei şezători autentice, să asculte cântece de joc, doine şi vechi colinde locale. Şezătoarea Bibliotecii Avrig, colegii noştri Adrian Stoica şi Adrian David- Coman, profesori de dans tradițional şi meştesug de la Clubul Copiilor şi Maria cu George Farcaş, tineri solişti de muzică populară, mi-au foat alături şi au fost gazde azi, aici în Muzeu.

Asta după evenimentele festive desfăsurate în localitate cu prilejul Zilei Naționale.
Veniti de departe, vizitatorii au rămas plăcut surprinşi şi au savurat din plin atmosfera, au trecut prin „furcile caudine” ale războiului de țesut, au „gustat” colindul şi ne-au declarat că: ” nu credeam că se poate asa ceva, că vom fi primiți aşa, vă mulțumim pentru experiența”.
Copiii nu se dădeau duşi de la războiul de țesut, părinții de la concertul de colinde şi strigăturile pline de haz ale doamnelor din şezătoare.
E un fel de magie aici! A spus o mămică.
Daaa! Este! Şi cea mai minunată magie sunt oamenii. Fără ei şi fără dragostea lor de frumos n-ar fi.
Nu se spunea oare că „unde dragoste nu e, nimic nu e”?
România frumoasă, România profundă este în oameni” (n.r. AȘA E!).
Povestite cu tâlc și lumină din suflet de ROMÂN ADEVĂRAT de doamna Maria Grancea, directorul Muzeului și Bibliotecii din Avrig.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: