S-a dat ALERTA la Copșa Mică

images_foto_032020_000000IZOLETA

În cursul zilei de luni, 2 martie, un bărbat întors recent din zona Cremona- Italia a fost preluat de urgență și internat în condiții speciale, fiind considerat suspect de a fi infectat cu cornavirus. Se așteaptă rezultatul analizelor.

 

Astăzi 02.03.2020, cu ocazia convocării Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea „Informării şi stabilirii măsurilor de protecţie în actuala situaţie de alertă privind sindromul respirator acut cu noul coronavirus (COVID 19)”, comitetul s-a autosesizat în urma unei informații apărute în massmedia, cu privire la faptul că ISU Sibiu ar fi intervenit, în data de 02.03.2020, cu un echipaj și cu autospeciala de transport victime multiple în Copșa Mică pentru preluarea unui bărbat, aproximativ 64 de ani cu stare febrilă, menționându-se că acesta face parte dintre persoanele izolate la domiciliul, (întors din Italia, zona Cremona), acesta fiind transportat în condiții de siguranță la Spitalul Clinic Județean la Secția Boli Infecțioase, în vederea monitorizării și efectuării investigațiilor specifice.
Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în şedinţă la solicitarea domnului primar, preşedinte al C.L.S.U. al oraşului Copşa Mică.
La şedinţă au participat 14 membri, din partea Poliției orașului Copșa Mică a participat ag. șef Bădescu Aurel, înlocuind-o pe doamna Comisar Șef Covatariu Paula, din partea Liceului Tehnologic Nicolae Teclu Copșa Mică, doamna Director Berger Lucia și doamna Director Adjunct Mihalache Cornelia, conform convocatorului ataşat.

Primarul orașului Copșa Mică informează despre existenţa unui potențial pericol, având în vedere că persoana preluată de către ISU Sibiu, a sosit dintr-o zonă infestată cu coronavirus. Acesta figura în evidența medicului de familie, Doamna Doctor Istrate Anica, în vederea monitorizării, la sesizarea DSP Sibiu, revenind în țară din Italia, dintr-o zonă afectată de coronavirus.
Doamna Doctor Săbăduș Anca precizează că trebuie anunțată Direcția de Sănătate Publică Sibiu, care ține evidența persoanelor aflate în izolare și știu despre situația creată și urmările ei.
Doamna Berger Lucia precizează faptul că persoana preluată pentru analize, este bunicul a doi nepoti, aceștia frecventând Școala Gimnazială nr. 3 Copșa Mică.
Domnul Vasiu Dan precizează faptul că domnul B. R. este în evidențe cu probleme de respirație și cardiace, deseori solicitând intervenția SMURD Copșa Mică, dar nu au fost informați de către ISU Sibiu, despre preluarea cetățeanului pentru analize, despre aceasta aflând din mass media.
Domnul Deaconu Adrian propune să se achiziționeze în școlile din oraș, dozatoare pentru dezinfectant.
Doamna Berger Lucia, specifică faptul că vor fi cumpărate aceste dozatoare în momentul în care se va confirma rezultatul analizelor, ca fiind pozitiv.
Doamna Doctor Săbăduș Anca face o scurtă informare, referitoare la perioada necesară izolării, în cazul celor proveniți din zonele afectate cu coronavirus și principalele simptome la declanșarea infectării (febră – minim 38, evoluție clinică neașteptată, boală respiratorie acută, istoric de călătorie în zonele infectate, etc.), dar și lipa măsurilor de igienă personală.
În urma discuțiilor, în cadrul ședinței, s-au stabilesc următoarele măsuri:
– Elevii din unitățile de învățământ să fie informați de importanța spălării pe mâini cu săpun;
– Izolarea persoanelor venite din zonele afectate;
– Din informarea Instituției Prefectului-Județul Sibiu, în cazul în care se confirmă prezența coronavirusului, se vor monitoriza persoanele, li se va asigura hrana și apa, și vor fi verificate dacă respectă condițiile de izolare;
– Informarea structurilor existente, referitor la ședințele convocate de către CLSU, solicitarea comunicării transparente în ceea ce privește măsurile concrete ce sunt necesare a fi luate și comunicarea existenței altor cazuri, de cetățeni reveniți din zonele afectate de coronavirus;
– Până nu se cunosc rezultatele analizelor, nu pot fi luate alte măsuri de izolare.
În cazul în care rezultatul analizelor va fi pozitiv sau negativ, în dimineața zile de 03.03.2020, se va desfășura o ședință extraordinară a CLSU Copșa Mică, în care se vor stabilii alte măsuri”.

*Spicuiri din PROCESUL VERBAL AL ȘEDINȚEI COMITETULUI LOCAL PENTRU SITUAȚII DE URGENŢĂ AL ORAŞULUI COPŞA MICĂ DIN DATA DE 02.03.2020, ORA 12.00

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: