SĂ AVEȚI… POFTĂ! S-au putea să aveți parte de o MASĂ CALDĂ la serviciu!

Aveți un stomac sensibil și la serviciu e greu să rezistați fără să mâncați?! S-ar putea să scăpați în curând de această problemă. Și asta pentru că un parlamentar a inițiat un proiect legislativ prin care firmele private și instituțiile publice ar putea fi obligate să le asigure zilnic angajaților o masă caldă. Patronatele, însă, se opun categoric unei asemenea idei și chiar îl acuză pe inițiator de populism.

Pentru a-și justifica gestul, senatorul UNPR Constantin Popa susține că a văzut mulți oameni, unii chiar foarte tineri, care s-au îmbolnăvit din cauză că nu au primit o ciorbă sau o mâncare caldă la prânz, după cum anunță stirileprotv.ro. În plus, sitemul nu este unul… inventat aiurea, ci este aplicat de foarte mult timp de mari companii în straăinătate.

În opinia parlamentarului, companiile private sau instituțiile statului fie își vor face bucătărie proprie, fie vor încheia contracte cu firmele care livrează mâncarea la domiciliu. Valoarea mâncării va fi scazută din profitul comaniei respective. Deocamdată, inițiativa nu a găsit cine știe ce ecou printre colegii parlamentari și cu atât mai puțin printre patroni.

Meniul de la pranz, in opinia senatorului Popa, ar trebui sa fie de 15 lei pe zi.

Potrivit sursei citate, ținând seamă că în România sunt aproximativ 4,6 milioane de angajați, masa de prânz platită de stat și de patronate ar însuma 69 de milioane de lei, ceea ce înseamă un cost zilnic de peste 15 milioane de euro.

Inițiativa senatorului va fi dezbatută și votată sau… nu în Parlament.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: