Sa luam aminte! O lectie pentru 1000 de ani!

 

Umbla vorba ca… Papa Francisc nu se uită la televizor de 25 de ani, nu stă pe internet şi citeşte un singur ziar. Potrivit antena3.ro, PreaFericirea Sa susţine, într.-un interviu acordat postului de radio de la Vatican, că a jurat acum 25 de ani că nu se va mai uita la televizor şi s-a ţinut de jurământ.

În schimb, Papa recunoaşte că în fiecare noapte citeşte o carte şi doarme aproximativ şase ore.

Doamne! Cred ca stirea asta, care nu mi se pare deloc exagerata (dimpotriva!) ar trebui scrisa cu majuscule si legata la gatul multora. Poate asa se mai trezeste lumea. Nu, nu in sens radical. Dar macar poate nu mai vad asistente in spital care bubuie prin saloane cu tocuri metalice de… 25 cm, in vreme ce nu folosesc manusi speciale pentru ca nu le incap unghiile impopotonate. Poate nu mai vad lideri de sindicat scrobiti si impaunati cu bijuuri mai ceva marile vedete de la Hollywood. Poate nu mai vad oameni de nimic calcand in picioare sarmanii. Poate maine vad un parlamentar intrand inopinat intr-o scoala unde cativa copii a paduchi si nu au ce manca, ori poate nu mai vad… mizerie sufleteasca invesmantata ca intr-un giulgi in masini de lux si nunti rebele in care luxul pare mult mai important decat fericirea si visele mirilor.

Poate nu mai vad ambitii prostesti ale… unora care tin inadins sa faca biserici cat 10 mall-uri la un loc poleite in prost gust, de parca ne-ar trebui… palate pentru o rugaciune, sau de parca Domnului i-ar fi scarba sa intre intr-o bisericuta de lemn sau cu ziduri de sute de ani…

Pe sleau, ceea ce aud despre Papa Francisc e ca un izvor intr-un desert.

 

 

 

Sursa foto; www.newspro.ro

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: