Salvamont Sibiu sprijinit de compania Makita Romania pentru întreținerea și refacerea traseelor montane din județul Sibiu

229210103_4541386612538410_1882794740217133530_n

La începutul lunii august 2021, Serviciul Public SALVAMONT Sibiu, aflat în subordinea Consiliului Județean Sibiu, a încheiat un parteneriat cu Makita Romania, subsidiara din Romania a corporației japoneză Makita, specializată în producția și furnizarea de scule electrice profesionale, scule pneumatice și mașini pentru păduri, parcuri și grădini.

În baza acestui parteneriat, Salvamont Sibiu a fost dotat cu câteva fierăstraie electrice și beneficiază, în regim de concesiune, de o serie de unelte precum burghie, freze, trimere, necesare pentru activitatea de întreținere și refacere a traseelor montane din județul Sibiu. Iar pentru a se diminua cât mai mult impactul asupra mediului, a fost aleasă gama de echipamente profesionale cu acumulatori.

”Ne bucurăm că am putut materializa acest parteneriat cu mediul de afaceri național și apreciem că partenerii noștri înțeleg rolul Salvamont în comunitate și susțin activitatea noastră. E un prim pas pe care îl facem și avem în vedere identificarea de noi parteneriate cu firme locale și naționale, întrucât este nevoie de sprijin pentru activitatea pe care o desfășurăm ca administratori ai celor 55 de trasee turistice montane omologate din județul Sibiu, care însumează peste 650 km, mai ales în contextul creat de evenimentul Eurorando 2021 și de programul Anii Drumeției, inițiat de către Consiliul Județean Sibiu, când traseele trebuie să fie într-o stare corespunzătoare, care să înlesnească parcurgerea lor, în condiții de siguranță.

Ținând cont de interesul tot mai crescut pentru drumeții, care se extind atât în zona montană cât și în cea colinară, găsesc că este nevoie și de alte parteneriate pentru a completa finanțarea pe care o primim de la Consiliul Județean Sibiu, în vederea amenajării infrastructurii potecilor de drumeție”, a detaliat Dan Popescu, directorul Serviciului Public Salvamont Sibiu.

’’Suntem deosebit de incantati si mandri ca Makita Romania se poate alatura unui proiect atat de frumos si important pentru comunitatea locala si nationala. Makita depune toate eforturile pentru ca in scurt timp sa devina o companie neutra din punct de vedere al emisiilor cu efect de sera iar in acest moment toate cercetarile si eforturile noastre se indreapta spre dezvoltarea de tehnologii complet nepoluante si cu impact zero asupra mediului inconjurator. Compania Makita este alaturi de oameni si natura’’, a delarat Excelenta sa dl Kazunari Yoshizaki, CEO Makita Romania.

Compania Makita Romania a mai oferit Serviciului Public Salvamont Sibiu 90 de tricouri care vor fi purtate de salvatorii montani și de voluntarii care au contract cu Salvamont Sibiu, precum și geci tehnice.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: