Săptămâna a început la Sibiu în zodia studenției! Și a… unei tradiții ce face să vibeze orașul de emoții…

An Univ

Gaudeamus igitur…

Studenții Universității Lucian Blaga Sibiu și cei ai Academiei Forțelor Terestre Sibiu au spus primul “prezent” din acest an universitar în Piața Mare, la ceremonia care a marcat deschiderea anului de studii 2021-2022.Alături de studenți, cadrele didactice și conducerea celor două unități de învățământ superior au fost oficialitățile locale, părinți ai studenților, dar și simpli trecători care s-au oprit pentru câteva minute. Să-I însoțească cu privirile și, de ce nu, cu sufletul, pe tinerii careau ales ca, prin studenție, să pășească încrezători către viitoarea carieră.

Ca în fiecare an, primarul Astrid Fodor a urcat pe scena evenimentului pentru a le transmite studenților sibieni un mesaj:

“Cred că știți foarte bine exigențele de pe piața muncii și de aceea nu voi vorbi despre cât de important este să vă pregătiți. Vreau să vă vorbesc în schimb despre o altă latură a anilor studenției, și anume ocazia pe care o aveți de a vă implica în comunitatea sibiană, nu doar din spirit civic sau că așa se poartă, ci și din dorința de a câștiga o experiență utilă pentru viitoarea voastră carieră. Primăria Sibiu s-a deschis tot mai mult către mediul academic. În acest sens, am semnat anul acesta un acord de colaborare cu Universitatea Lucian Blaga, concentrat mai ales pe inovare și cercetare. Aveți, deci, ocazia și cadrul legal, de a vă implica în proiectele orașului și aceasta nu doar în beneficiul Sibiului, ci și al vostru. Este esențial să asimilați materia și informația predată la cursuri, dar experiența practică nu poate fi înlocuită”, a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Emoționant, plin, grăitor. În imnul înălțător și pătrunzător ce adună studenții dinaintea dascălilor și a cărților, a studiilor și provocărilor ce îi conduc pe calea aleasă…

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: