SB: Administratorul unei societăţi comerciale ce oferea servicii turistice, cercetat penal pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată

Administratorul unei societati comerciale care oferea servicii turistice este cercetat in libertate dupa ce politistii sibieni au descoperit ca mai multi sibieni care si-au cumparat pachete turistice in afara tarii, din 2012, pana in 2013, au fost inselati.

Femeia, in varsta de 38 de ani, este acuzata de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Prejudiciul creat este de aproximativ 50.000 de euro si mai mult de 22.000 de lei.

La inceputul saptamanii, poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor Sibiu au stabilit faptul că administratorul unei societăţi comerciale din municipiul Sibiu, ce oferea servicii turistice, este bănuit de săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor Sibiu au stabilit faptul că persoana bănuită, o femeie în vârstă de 38 de ani, domiciliată în municipiul Sibiu, perioada 2012 – 2013, a indus în eroare 23 de părţi vătămate pretinzând sume de bani şi eliberând documente false privind contracte şi sejururi cu destinaţii turistice europene, prin prezentarea ca adevărată a unor fapte mincinoase şi prin folosirea de mijloace frauduloase cu ocazia contractării de către acestea a unor servicii turistice, servicii încasate şi neonorate, cauzând un prejudiciu în valoare de 48.231 euro şi 22.303 lei. Din prejudiciu s-a reuşit până în prezent recuperarea a 4.477 euro şi 13.121 lei”, au declarat oficialii Inspectoratului de Politie Judetean Sibiu.

Poliţiştii spun ca femeia a falsificat şi a înaintat partenerilor comerciali ordinul de plată în valoare de 9.512 euro, pentru a-i induce şi pe aceştia în eroare cu privire la plata sejurului efectuat în afara ţării de părţile vătămate, determinând plata mai departe către hotelieri a acestor servicii de către persoana vătămată, deşi în fapt, suma achitată efectiv a fost de 512 euro.

Femeia bănuită a fost reţinută pentru de 24 ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sibiu, si prezentată ieri Judecătoriei Sibiu cu propunere de arestare preventiva.

Împotriva acesteia instanţa a dispus cercetarea în libertate şi luarea măsurii controlului judiciar, precum şi interdicţia de a depăşii limita teritorială a judeţului Sibiu, fără încuviinţarea prealabilă a instanţei. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: