SCANDAL la Spitalul de Pediatrie! O mama amenintata: „O sa-ti culcam copiii pe jos!”

Scandalul in care au fost implicati reprezentantii Spitalului de Pediatrie din Sibiu anul trecut renaste. O mama care a fost nevoita sa isi interneze cei doi copii de urgenta a fost amenintata de doctor ca ii va pune pe copii sa doarma pe jos. Faptul este semnalat de mai multe mamic pe site-ul de socializare facebook. Mai mult, asistentele sunt acuzate ca au lovit unul dintre cei doi copii pe simplul motiv ca ar fi tusit.

"In cursul acestei dupa-amiezi Lavinia mi-a cerut ajutorul, speriata, povestindu-mi ca amandoi copiii se simt foarte rau(n.r. 10 martie a.c.). Dupa descrierea simptomelor, am presupus ca e vorba de o bronsiolita sau pneumonie, iar pe fondul administrarii unui antibiotic prescris ieri de un medic pediatru, copiilor li s-a facut rau si la stomac,  astfel incat astazi aveau febra mare, stari de voma si dificultati mari de respiratie. I-am recomandat Laviniei sa solicite o ambulanta, care a sosit in scurt timp si a transportat-o impreună cu copii la Spitalul de Pediatrie din Sibiu (cei doi medici pediatri de la spitalul desfiintat din Cisnadie fiind “in concediu” pentru o saptamana. Si tot ca o paranteza, Spitalul din Cisnadie a fost inchis fara nicio explicatie publica, lasand un oraa intreg fara camera de garda, fiind totusi un spital performant si fara datorii la stat).

Aici, la Sibiu, a inceput epopeea asteptarii in fata camerei de urgente. Dupa sosirea la spital, copiilor li s-a luat temperatura pe coridor si, pentru ca aceasta nu era mai mare de 40 de grade, au fost lasati sa astepte. Stim cu totii, intrarile la UPU se fac in functie de prioritate, nu in functie de ordinea sosirii la spital. Si au asteptat… au asteptat… mai bine de 2 ore. In final au fost consultati, li s-a luat sange pentru analize, li s-a pus diagnosticul de pneumonie si amigdalita (plus probleme gastro-intestinale la Alexandra) si s-a decis internarea lor.

Copiii au fost transferati intr-o alta cladire a spitalului, unde se fac internarile, loc in care mamei i s-a comunicat ca sectiile sunt supra-aglomerate, ca ea nu se poate interna alaturi de copii si ca, cel mai probabil, cei doi vor fi culcati pe jos. Dialogul intre doctorita care a facut internarea (D-na dr. Raceala) si Lavinia a avut loc in prezenta a altor doua mame, martore mute la aceasta amenintare, justificata de “doamna” doctor, ulterior, prin faptul ca sunt prea multi copii internati si deja sunt 2-3 in fiecare pat, deci nu mai are loc si pentru copiii Laviniei.

“O sa ti-i culc pe jos!” a fost afirmatia doctoritei, enervata ca alti copii sosisera pentru internare, pe tura ei. Ca si cum cineva isi doreste, din placere, sa-si petreaca weekendul in acel loc! Ca si cum bietii copii bolnavi au vreo vina ca sunt prea multi pentru capacitatea spitalului de a face internari!… Ca si cum noi, contribuabilii, deranjam atunci cand avem nevoie de ajutor medical pentru copiii nostri bolnavi!

Lavinia m-a sunat, deznadajduita. E absolut inuman sa culci doi copii bolnavi de pneumonie, pe jos, intr-un spital de pediatrie!!!

Nu am fost acolo in momentul internarii copiilor, fugisem sa cumpar cele necesare spitalizarii si am ratat momentul confruntarii cu aceasta doctorita… Lavinia a protestat, enervand-o pe “doamna” doctor, care a plecat cu copiii plangand în hohote, smulgandu-i de langa mama, lasand-o si pe Lavinia plangand, speriata, umilita, injosita, fara macar s-o ascute un moment, cat sa-i comunice ca Sebastian sufera de suflu sistolic inca de la nastere si ca orice efort sau plans mai puternic se poate termina intr-un mod fatal pentru el.

Imediat dupa internare, Lavinia a iesit in fata spitalului, unde a continuat sa vocifereze, amenintand ca va reclama la director felul in care fusese tratata de doctorita in cauza si ca, daca copiii ei vor fi culcati intr-adevar pe jos, se va duce la politie si oriunde este necesar pentru a-si face dreptate… In acest timp, un geam al spitalul s-a deschis si cineva i-a strigat sa se linisteasca, pentru ca “maine se schimba tura si n-o sa-ti mai doarma copiii pe jos”!

M-am intors la spital cu mancare si lucruri pentru copii, unde Lavinia ma astepta, disperata… cum as fi putut s-o ajut? Eram izolate in sala de asteptare de la poarta spitalului, acolo unde un portar cu ochii injectati a fost singura noastra sursa de informatii… As fi vrut sa vorbesc personal cu aceasta doctorita, sa o fac să repete afirmatia culcarii pe jos a copiilor, pentru a o inregistra si a cere, apoi, “dreptate”… Lavinia insa, speriata de posibilitatea ca demersurile noastre sa aiba un efect negativ asupra copiilor, a renuntat la ideea de a-si cere drepturile, dar mai ales pe ale copiilor ei, preferand sa astepte pana la externarea copiilor, pentru a nu-i pune in pericol…

In schimb, am trimis plasa cu lucruri pentru copii in spital, rugandu-l pe portar sa arunce o privire in saloane si sa ne spuna cum si unde, in ce conditii, au fost internati copiii Laviniei… pentru acest “serviciu”, i s-au strecurat in buzunar 2 lei, banii cu care Lavinia ajunge in Sibiu, facand autostopul. Omul s-a intors in cateva minute, fara nicio informatie, spunandu-ne ca “pe sectie s-a dat stingerea” (se pune ca cei mici sunt sedati inainte de culcare, pentru a nu plange in cursul noptii si a-i deranja pe cei care dorm) si ca a lasat bagajul in camera asistentelor, dar n-a indraznit sa le deranjeze cerand detalii despre Alexandra si Sebastian. “Pentru ca scriau niste acte importante”… ne-a spus el.
Pana cand vom mai suporta si tolera asemenea situatii absurde, din teroare, refuzandu-ni-se absolut orice drept de a ne apara copiii de abuzurile sistemului medical romanesc???

Nicio veste, deci, despre Alexandra si Sebastian, despre felul in care au fost culcati in noaptea aceasta… Pana maine, la ora 12,(n.r. luni, 11 martie) nimeni nu-i va da Laviniei nicio informatie. Nu poate suna mai devreme, caci nu i se va raspunde la telefon inainte de pranz. Nu o poate vizita decat pe Alexandra, in sala de primire a apartinatorilor, pentru ca sunt interzise vizitele la copiii mai mici de 7 ani.

Si stiti de ce??? Pentru ca “sunt mici si intalnirea cu parintii ii agita si-i face sa planga din nou… si-apoi iar le e greu asistentelor cu ei”!!! Stimati doctori pediatri, stimati macelari si calai, aveti impresia ca in cele 3-5 zile de spitalizare un copil isi va uita parintii, daca nu-i vede deloc, doar ca sa va fie voua mai usor???
In ce lume traim, oameni buni?!?!?!?!?!?!?!?"
, scrie o mamica din Sibiu pe facebook.

Povestea insa nu se termina aici. Mamica din Sibiu scrie pe facebook ca unul dintre copii ar fi fost batut de una dintre asistente pe considerentul ca ar fi tusit.

"Dupa o noapte alba, plina de griji vis-a-vis de starea copiilor sai, Lavinia s-a prezentat din nou la spital, imediat dupa inceperea programului de vizite, pentru a-si vedea copiii. La intalnirea cu fetita ei, Alexandra a izbucnit in lacrimi, povestindu-i mamei sale, ingrozita, ca fusese batuta de o asistenta medicala, in seara precedenta. Conform celor povestite de fetita, imediat dupa internare fratiorului sau i s-a montat o branula in mana, dupa care cel mic a fost separat de sora sa si transportat intr-un salon. Fetitei i s-a aplicat aceeasi procedura, la finalul careia Alexandra a avut un acces puternic de tuse (sa nu uitam, fiind bolnava de pneumonie), moment in care asistenta medicala care ii montase branula a palmuit-o peste fata, cu putere. Motivul? Pentru ca… a tusit!!!", scrie o mamica din Sibiu.

Din scrisoare reiese ca nici baietelul in varsta de aproximativ nu ar fi scapa de aspra mustrare a asistentelor Spitalului de Pediatrie din Sibiu.
"Lavinia a aflat ca si baietelul ei a fost “urecheat” de catre o asistenta, pentru ca a coborat din pat pentru a cere o sticla cu biberon in locul canitei in care i s-a servit laptele (sau ceaiul) de la cina…", se arata in scrisoare.
Mama ai carei copii au fost batuti de asistentele medicale de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu a depus plangere la Politia Municipala din Sibiu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: