Se implică DGASPC Sibiu în consilierea martorilor la tragedia fetei căzute de la etajul 9

Până vineri 17 martie, la DGASPC Sibiu nu a fost înregistrată nici o solicitare din partea anchetatorilor sau a reprezentanților legali privind desemnarea  unui psiholog pentru audierea/consilierea minorilor care au fost martori la cumplitul incident care a adus moartea fetei de 15 ani care a căzut miercuri seară de la etajul 9. (la audierile inițiale, la fața locului, minorii au fost audiați în prezența părinților, care au venit imediat la locul tragediei, pentru că adolescenți erau, firește, în stare de șoc).

Informațiile ne-au fost aduse la cunoștință de purtătorul de cuvâînt al DGASPC, Beatrice Muntean, vineri dimineață.

Totuși, se pare că în cursul acestei zile, instituția s-ar fi autosesizat și a solicitat Sectiei 1 de Poliție Sibiu date exacte privind numele celor 7 minori care au fost martori la tragedie, cât și datele privind adresele și numerele de telefon.

Concret, purtătorul de cuvânt al DGASPC a precizat: „recomandăm părinților ai cărior copii au fost martori/au asistat la nefericotul incident includerea acestora într-un program de consiliere/psihoterapie în vederea depășirii traumei”. 

Demn de precizat, IPJ Sibiu a deschis un dosar penal de ucidere din culpă, în rem. Cercetarile sunt coordonate de Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

 

 

 

sursa foto: SibiuLive

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: