SE JOACĂ LA CISNĂDIE: Proiectul „Afară, Înăuntru”, al Asociatiei Circus Fairies

afara

Proiectul „Afară, Înăuntru”, al Asociatiei Circus Fairies, Cluj Napoca, prezintă publicului un spectacol nonverbal de teatru de animație destinat tinerilor, dezbateri cu publicul și un atelier introductiv în lumea teatrului de animatie.

 

Spectacolul „Afară, Înăuntru” este un basm contemporan care invită spectatorul într-o experiență imersivă, în care granița dintre planul real și cel fantastic se estompează. Personajul nostru intră într-o călătorie interioară pe parcursul căreia se întâlnește cu arhetipuri personale, transpuse în personaje fantastice.

<Am gândit spectacolul pornind de la povești personale pe care le-am dezvoltat ulterior. Este vorba despre o fată prinsă într-un context de epuizare, depresie, singurătate. Datorită unui mic “ajutor” din partea unui personaj fantastic, ghidul ei personal, ea intră în universul dinăuntru… și parcurge practic un proces de autocunoaștere și transformare. > Andreea Bolovan.

Sursele principale de inspirație ale scenariului sunt scrierile lui Carl Jung dar și metodologii ale basmului, adaptate într-o poveste actuală. Totodată spectacolul este nonverbal și combină tehnici diferite ale teatrului de animație precum teatru de umbre, personaje marionete, păpuși de mână (bibabo), mascotă, măști.

Making of video Afară, Înăuntru: https://youtu.be/X4_Kg4S0bpE

 

Spectacolul va avea loc vineri, 22 octombrie, ora 19.00 la Casa de Cultură Cisnădie (str. Sibiului, nr. 1, Cisnădie), iar atelierul de teatru de animație, sâmbătă, 23 octombrie, ora 11, în același loc.

Eveniment Facebook:

Spectacole: https://fb.me/e/1H62w5DC6

Ateliere: https://fb.me/e/1H62w5DC6

 

Concept, scenariu: Andreea Bolovan

Coordonare artistică: Kata Palocsay

Distribuție: Andreea Bolovan, Robert Gutunoiu

Compoziție muzicală: danaga

Scenografie, pictură, sculptură: Florin Marin & Elena Ilash

Shadow puppet design & video: Maria Brudașcă

Design costume: Claudia Nemes & Alexandra Cosnarovici

Tehnic (lumini, videoproiecție, sunet): Manuel Mireanu

Mulțumiri speciale lui Sinkó Ferenc

Echipă proiect: Noémi Magyari, Laura Trocan, Réka Csiki, Lucian Petrescu, Ana Leoca

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: