Se pun la cale „Camerele Agricole”

Saptamana în curs va consemna, se pare, un pas concret în ceea ce priveste re-nasterea Camerelor Agricole. Cel putin la Sibiu.

În privinţa acestui subiect, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Stelian Iliu, a precizat că este foarte posibil ca în următoarele zile să se definitiveze demersurile pentru a putea înregistra la Tribunal Comitetul Judeţean de iniţiativă pentru organizarea Camerei Agricole. Acest comitet va avea 25 de membri, obligatoriu cu studii superioare şi cel puţin 10 ani vechime în domeniu. Această structură este necesară pentru organizarea Camerei Agricole, pentru organizarea alegerilor pentru membrii Camerei.

„Va fi un pic dificil, deoarece ni s-a transmis că toată această reorganizare nu va primi finanţare de la buget. Totuşi, săptămâna trecută, aflat în vizită la Sibiu,  subsecretarul de stat Botănoiu a spus că va încerca să obţină o minimă finanţare, dar vrem să fim pregătiţi. Vom institui o contribuţie minimă din partea membrilor, undeva la 150 lei, iar pentru formele asociative – 300 şi, respectiv 600 de lei,în funcţie de numărul de membri.

Dacă lucrurile merg bine, sunt şanse ca până la finele lunii octombrie Camerele Agricole să devină funcţionale. Important e să ne mişcăm repede, să fim eficienţi, iar lucrurile în agricultură să scape de birocraţie,iar oamenii să capete încredere în structurile care îi pot ajuta, dar fără să îi pună pe drumuri”, a mai precizat interlocutorul nostru.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: