Sensul giratoriu de pe Calea Victoriei intersectie cu strada Avrig, construit cu peste 200 de mii de lei!

Un nou sens giratoriu va fi construit pe strazile din Sibiu. In intersectia calea Victoriei cu Strada Avrig va aparea un nou sens giratoriu iar costurile pentru constructia acestuia sunt estimate la peste 200 de mii de lei.

Sensul giratoriu va aparea din cauza traficului intens.

„In prezent, circulatia in aceasta intersectie este reglementata cu ajutorul indicatoarelor rutiere, dar, in anumite momente ale zilei, fluxul mare de autovehicule care se deplaseaza pe strada Avrig, in directia cartierelor Hipodrom, Vasile Aaron si catre iesirea din municipiul Sibiu spre DN1 determina un acces anevoios in intersectie a participantilor la trafic care vin dinspre zona centrala pe Bulevardul Victoriei. Avand in vedere acest lucru si tinand cont de redeschiderea circulatiei pe Calea Poplacii, fapt care va determina o intensificare a circulatiei in aceasta intersectie, pentru fluidizarea si imbunatatirea conditiilor de trafic se propune amenajarea unui sens giratoriu”, se arata intr-un proiect de hotarare al Consiliului Local Sibiu

Potrivit aceluiasi proiect, amenajarea intersectiei presupune reconfigurarea racordurilor dintre strada Avrig si Bulevardul Victoriei, mutarea unui stalp si a unui panou publicitar, materializarea giratoriului propriu zis cu borduri, asternerea unui covor de 4 centimetri de asfalt BA16 pe sectorul reamenajat, realizarea unei structuri corespunzatoare in zonele de racord unde apar largiri ale carosabilului, refacerea trotuarelor pe zonele afectate de noile racorduri, precum si refacerea marcajelor si a semnalizarii rutiere din zona. Diametrul inelului central va fi de 16 metri si se va realiza din borduri prefabricate din beton de 20x25x50 de centimetri. Bordurile vor avea inaltimea libera curenta de 15 centimetri. Banda de giratie va avea 4,5 metri, fiind separata de inelul central de o banda de siguranta de 0,5 metri.

In interiorul inelului central se vor realiza bransamente la reteaua de electricitate pentru amplasarea unui stalp de iluminat si la reteaua de apa, caminul de bransare va fi prevazut cu contor.

Potrivit oficialilor Primariei Sibiu suma de peste 200 de mii de lei a fost estima pentru construirea sensului giratoriu in urma studiului de fezabilitate.

Propunerea construirii noului sens giratoriu se va afla pe masa consilierilor locali joi, 24 octombrie.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: