„Serbarile Zapezii” si „Cupa Fermierilor”, disputate in CJ!

Doua dintre proiectele inscrise pentru finantare pe agenda sportiva din partea Consiliului Judetean au starnit dispute la sedinta Consiliului Judetean. Unul dintre ele, „Serbarile Zapezii”, nu a primit deloc finantare din partea autoritatilor judetene, iar celalalt, „Cupa Fermierilor”, a primit finantare de aproximativ 100%.

Ambele fapte au fost semnalate de consilierii judeteni PDL. In cazul „Serbarilor Zapezii” motivul pentru nefinantarea din acest an a fost pentru ca  „este un business privat”.

Ne-am dorit ca finantarea sa se faca nemijlocit pentru o activitate sportiva si ne-am gandit ca, daca ne aplecam spre sportul de masa, sa incurajam in primul rand competitiile sportive scolare. Revin la „Cupa Cedonia”, care este organizata de Scoala Generala 21 din Sibiu. Este cea mai veche competitie din Sibiu si cred ca asta spune tot. Ajungem si la „Serbarile Zapezii”, care constituie, cel putin in opinia mea, o activitate care implica mult divertisment, mult amuzament si mult carnavalism si, este o activitate, sigur, laudata si sustenabila, daca exista resurse financiare. Dar daca nu, ne-am gandit ca un business privat, cum este acest proiect, nu poate fi finantat din bani publici si preferam sa alocam aceste sume pentru sportul de masa” a declarat consilierul judetean PSD, Adrian Besoiu.

Daca pentru “Serbarile Zapazii” nu s-au gasit bani, pentru “Cupa Fermierilor” au fost fonduri destule.

La “Cupa fermierilor” finantarea a fost de suta la suta. Din cate stiu eu, exista un act normativ care nu ne permite sa finantam suta la suta un proiect. La momentul la care eu analizam agenda sportiva si culturala, stiu ca ne limitam la un procent maxim cu care puteam veni noi, ca si cofinantare la proiectul respectiv, pentru ca, daca acea prevere legala este in vigoare, cadem in pacat adoptand agenda in acest fel si finantand Cupa Fermierilor cu suta la suta”,  a subliniat in sedinta Consiliului Judetean  Daniela Campean, consilier judetean PDL.

Agenda sportiva a fost aprobata cuo rectificare la finantarea “Cupei Fermierilor”.  350 de mii de lei vor fi impartiti intre 34 de proiecte sportive.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: