Sezătorile, la Avrig, sezonul V

Sezatorile dau viata serilor infrigurate… se-aseaza blande la gura povestilor si torsul lucrului de mana duce mai departe traditii si mestesuguri…

Zilele sunt tot mai scurte, noaptea mângâie ferestrele mai devreme, tot mai devreme, lucrul în câmp și în grădini e spre sfârșite și ploile s-au cam făcut stăpâne pe tot mai multe zile. Cămările sunt mândre cu bucatele rânduite frumos pentru iarnă. Mai e câte ceva de pus, mai e câte ceva de făcut, dar tot așa mai este câte ceva de povestit, de povățuit, de învățat, o rețetă pe care nu o știm pentru ultimele roade, un model nou pentru haine de iarnă, o idee spectaculoasă pentru iernatul florilor, o… un… Și unde putem face asta mai bine decât în șezători? Deci:

Dragi Domnișoare și Doamne, așa cum v-ați dorit, sezonul al V lea al șezătorilor de la Biblioteca din Avrig se deschide ceva mai devreme în acest an: începând de joi, 15 octombrie, în fiecare joi începând cu ora 18,30.

Din nou, seri magice cu lucrul de mână sau fără, dar cu povești, amintiri, învățături, cântece și strigături, cu joc de-om putea, cu voie bună și cu înțelepciune, cu vechi și cu nou, căci se știe „șăzătoarea îi locul unde se rânduie… rânduiala satului, cau’ s-o prețuim și să prețuim femeia care merea în șăzători”.

 Va cheama traditia dar si ospitalitatea si bunele intentii ale “omului de aur” din biblioteca dumneavoastra, doamna Maria Grancea.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: