Și ce dacă abia e aprilie? Avem vești despre Transylvanian Book Fest! În SEPTEMBRIE, la RICHIȘ, BIERTAN ȘI COPȘA MARE!

Festivalul transilvănean al cărții, programat pentru perioada 8-11 septembrie 2016, va fi găzduit în sate de LEGENDĂ din județul Sibiu.
Transilvania deține o pleiadă bogată de autori, fie ei germani, maghiari sau români. Această regiune a fost sursă de inspirație și pentru scriitură de primă clasă din lumea anglo-saxonă, de la Bram Stoker la Paddy Leigh Fermor, William Blacker și mulți alții și nu întâmplător RICHIȘUL, BIERTANUL și COPȘA MARE- sate ca din basme- au fost ales drept gazde ale evenimentului.
Gazdele festivalului sunt trei sate locuite cândva de comunități săsești, ce sunt în zilele noastre de un amestec etnic care oglindește Transilvania de astăzi. Aflate la picioarele Carpaților, satele Richiș, Biertan și Copșa Mare își păstrează ființa de odinioară, dar și tradițiile, înconjurate de peisajul rural și de comunitățile ce au inspirat și continuă să inspire literatură de bună calitate.
Așa cum recunosc organizatorii, obiectivul principal al acestui festival va fi în aceeași măsură să aducă autorii în fața unui nou public și să prezinte frumusețea acestei regiuni care le-a format opera. Spre deosebire de alte festivaluri de carte, acesta oferă ocazia tuturor participanților să se lase absorbiți de țara care a fost obiectul atâtor opere literare, într-unul din ultimele peisaje de vis ale Europei.

 

 

Sursa foto:www.comunabiertan.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: