Şi, totuşi… cine suntem noi?

România nu este o țară de cerșetori, așa cum spun unii… Nu este o țară de invadatori, așa cum spun englezii. Nu este o țară de căpșunari, așa cum spun spaniolii. Nu este o țară de criminali, asa cum spun italienii.

România e întâi-stătătoare, descălecătoare de civilizaţie, limbă şi obicei. România poartă într-nsa numele lui Zamolxis, al lui Hermes, România-i ni-i doldora de cetăţi şi morminte, de altare zămislite de voievozi, ladă de zestre cu mari şi felurite meşteşuguri, comori şi tradiţii ce, în ciuda celor ce-şi părăsesc aiurea seminţia înmuguresc şi rodesc peste timp.
Ţineţi minte, români! Nu suntem o ţară vinovată, analfabetă. Nu suntem goi pe dinăuntru… Nu merităm  noi şi nici patria aceasta ca unii dintre noi, răzleţi la minte să spună că pleacă-n lume pentru că, vezi Doamne, s-ar fi… „săturat” de România şi de neamul lor.

Arătați, dragii mei, lumii că suntem normali, suntem o țară care depășește cu mult așteptările celor care ne tratează ca pe o lume de la marginea Pământului. Suntem, împreună, România. Şi putem fi, la urma urmei, ceea ce ni s-a proorocit: „Grădina maicii Domnului”. Nu o ţară-n vânt despre care unii dintre noi zic că le e scârbă, că nu se mai întorc…

 

Surse foto: Muzeul ASTRA, https://www.facebook.com/GuraRauluiSibiu?fref=ts , Primaria Arpaşu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: