SIBIENI, FIȚI MÂNDRI! Muzeul de Vânătoare Sibiu în Atlas Obscura

images_foto_022016_VANATOAREMUZZZ

Alături de Muzeul Geo-mineritului (Madrid, Spania), Muzeul Internațional al Insectelor și Minunilor Naturale (Thailanda) sau Muzeul Epavelor (Paradise, Michigan, SUA), Muzeul de Vânătoare își găsește locul în acest atlas al celor mai neobișnuite obiective de vizitare din lume. 
Atlas Obscura este un proiect colaborativ care își propune o altă perspectivă asupra turismului, prin descoperirea unor locuri inedite și, totodată, ieșite din tiparele comune. 
Pe lângă evidenta valoare patrimonială a exponatelor, Muzeul de Vânătoare Sibiu se găsește astăzi într-o zonă de dezbatere care se pronunță împotriva vânătorii și pentru drepturile animalelor; nu trebuie uitată însă importanța istorică a acestei colecții pe care Atlas Obscura o recomandă celor pasionați de epoca victoriană când taxidermia era deopotrivă știință și artă.

*Muzeul de Vânătoare poartă numele uneia dintre personalităţile importante ale oraşului Sibiu la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea: colonelului August von Spiess, vânător al Casei Regale a României în timpul regelui Ferdinand I. 
Deschis în anul 1966, muzeul a fost primul cu acest profil la nivel naţional, fiind găzduit în reşedinţa Von Spiess, donată de fiicele colonelului în acest scop. 
Colecţia cuprinde un număr de aproximativ 1600 piese, potrivit www.brukenthalmuseum.ro.  
În spatele clădirii se află o curte amenajată în scopul relaxării în aer liber şi pentru desfăşurarea activităţilor de educaţie ecologică a elevilor, cu atât mai mult cu cât găzduieşte un câine, peşti şi o broscuţă ţestoasă.


Vezi: 
www.atlasobscura.com/places/august-von-spiess-museum-huting

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: