Sibiu Streetball 2014 , sub ochii Naționalei!

Timp de trei zile, Sibiul a găzduit unul dintre cele mai interesante și îndrăgite spectacole sportive din ultimii ani. Pe o arenă dedicată streetball-ului, amenajată în Parcarea Teatrului, s-au întâlnit nu mai puțin de 280 de jucători de baschet. De la cei mai tineri practicanți până la cele mai experimentate echipe, toți au făcut spectacol. Pentru un număr record de 3.000 de spectatori care nu s-au dezlipit de eveniment…

70 de echipe din din România, Ungaria și Serbia au participat la cea de-a șase ediție a “Sibiu Streeball”, cel mai mare turneu de baschet 3 la 3 din Transilvania. Jucătorii au fost împărțiți pe cinci categorii de vârstă U10, U14, U18, OPEN, + 35 și au avut la dispozitie cele mai bune condiții de joc. Competiția s-a desfășurat pe suprafață omologată de Federația Internațională de Baschet, cu echipamente de joc profesionale.

 

Favoriții au luat marele premiu

Marii câștigători ai competiției au fost cei de la „Sarma & Co” care la final au încasat un cec în valoare de 1.200 EURO. Victoria lor nu a fost o surpriză, fiind considerată una dintre cele mai în formă echipe ale momentului, trei dintre membri reprezentând România la Campionatul Mondial de baschet 3 la 3 din Rusia. „Tricolorii”, în componenţa Cătălin Vlaicu, Angel Santana, Bogdan Popescu şi Vasile Ştefan, au fost învinşi în sferturile de finală ale competiției de echipa Serbiei.

 

Topul echipelor câștigătoare:

 

CATEGORIA U10:

      Locul 1 -> Eco Sport 2

      Locul 2 -> Miami Thunder

      Locul 3 -> Spartanii

      Locul 4 – > Pinguinii din Madagascar

 

CATEGORIA U14:

      Locul 1-> Frozen Yogurt

      Locul 2 -> Angel

      Locul 3-> On fire

      Locul 4 -> Smooth Crew

 

CATEGORIA U18

      Locul 1-> SAMCRO

      Locul 2 -> And 1

      Locul 3-> Alinutele

      Locul 4 -> 4 Funs

 

CATEGORIA + 35:

      Locul 1-> Subtireii

      Locul 2-> Real Madrid

      Locul 3-> Outsiders

      Locul 4-> Scortosii

 

 

OPEN FEMININ:

      Locul 1-> Ra Devils

      Locul 2-> All Fired Up

      Locul 3-> Yolo

      Locul 4 -> Bad Ass

 

OPEN MASCULIN:

      Locul 1-> Sarma & Co

      Locul 2-> Choco Loco

      Locul 3-> Ball Out

      Locul 4 -> Sălăjan Hustlers

 

Lotul național al României, prezent în tribune

Evenimentul a avut cu atât mai multă greuttae cu cât… în tribune a fost ochi și urechi… însăși Națională de seniori a României. Echipa a fost prezentă la finala categoriei OPEN a turneului „Sibiu Streetball”, programată în ultima zi a competiției. După terminarea meciului, membri lotului național de baschet au acordat autografe celor prezenți în Parcarea Teatrului. Lotul național al României a început pregătirile pentru campania de calificare la EuroBasket 2015, primul cantonament de pregătire desfășurându-se la Sibiu, în perioada 30 iunie – 8 iulie 2014.

“Sibiu Streetball” este un turneu de baschet 3 la 3 recunoscut de Federația Internațională de Baschet. Competiția este o acțiune inclusă pe Agenda Sportivă a Municipiului Sibiu, fiind cofinanţată de Consiliul Local Sibiu și derulată în parteneriat cu Direcția Județeană de Tineret și Sport Sibiu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Partenerul principal al evenimentului: UNIMAT – materiale de construcții. Partener strategic: CGS.

 

 Mai multe detalii pe site-ul organizatorului www.ecosporteam.ro  sau pe pagina oficială a competiției: https://www.facebook.com/SibiuStreetball

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: