Sibiul, in zodia florilor…

Serviciul Parcuri şi Zone Verzi a început de aproximativ o lună plantările de primăvară, completând cu plante şi gazon parcurile şi spaţiile verzi din Sibiu. Lucrările au fost însă îngreunate de vremea schimbătoare şi prea rece uneori pentru astfel de activități. 

“Ne concentrăm în continuare pe întreţinerea zonelor existente şi pe extinderea acestora acolo unde este posibil, însă avem şi proiecte de mai mare anvergură ce privesc parcul Ştrand şi parcul Sub Arini, urmând a se realiza studiile de fezabilitate. Spaţiile verzi trebuie să fie una dintre priorităţile noastre pentru că au ca efect indiscutabil creşterea calităţii vieţii pentru comunitate” declara, referitor la acest subiect, Astrid Fodor, primarul interimar al municipiului Sibiu).

O zonă mai verde pe Calea Dumbrăvii. Porţiunea dintre Calea Dumbrăvii şi Pădurea Dumbrava pe care înainte se aflau şinele de tramvai a fost reamenajată parțial cu gazon rulat, partial prin însământare. În prezent, întreaga suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, de la intrarea principală în Cimitirul Municipal şi până la Grădina Zoologică, este o zonă verde amenajată chiar la liziera Pădurii Dumbrava, drum care duce spre o zonă de agrement recunoscută a Sibiului, incluzând Grădina Zoologică Sibiu şi Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale Astra. 

Plantările de primăvară se apropie de final. Asa cum informeaza reprezentatntii administratiei locale, cei 27 de muncitori ai Serviciului Parcuri şi Zone Verzi au plantat în martie şi începutul lui aprilie aproximativ 35.000 de plante bienale (pansele, miozotis, bellis) în completarea celor deja puse în teren în toamna lui 2014. Un număr de 100 de pomi au fost plantaţi pe străzile pe care s-au executat lucrări de reabilitare sau reparaţii, dar au fost completate şi aliniamentele pe străzi precum Bahluiului, bulevardul Victoriei, dar şi în parcul Sub Arini. În cartierul Vasile Aaron, pe străzile modernizate în anul precedent, dar şi în alte zone din oraş au fost plantaţi în total aproximativ 100 de arbuşti cu flori. Regazonarea a fost executată până acum pe aproximativ 7.000 de metri pătraţi, fie că a fost vorba de gazon rulat, fie de însămânțare cu iarbă.

În sere se pregătesc deja plantele pentru vară. La randul lor, serele si-au luat rolul in serios si au deja pregătite 70.000 de plante anuale care vor infrumuseta orasul, peste foarte putin timp. Plante de salvie, ageratum, gazania, verbena, begonia şi multe alte tipuri de flori vor împodobi Sibiul în vară. La acestea se vor adăuga cele 3.000 de muşcate care sunt deja în creştere în sere şi care în luna mai vor fi amplasate pe stâlpi şi în jardinierele din centru, de pe Podul Miniciunilor şi Podul Neculce.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: