Singurele iglu-uri din Romania se construiesc la Balea Lac! O noapte de cazare costa 400 de lei! (video)

Cazare in ilgu-uri, la balea lac, in judetul Sibiu!

Singurele iglu-uri din Romania se construiesc in aceste zile la Balea Lac, in Muntii Fagarasului din judetul Sibiu, anunta B1 TV. Este vorba de 3 iglu-uri, care sunt amplasate in apropierea hotelului de gheata de la Balea Lac, constructie care deja a facut furori.

Conform oficialilor, în hotelul de gheaţă care are 12 camere s-au cazat 100 de turisti, în special străini, în prima săptămână de la inaugurarea din acest an! Este vorba de turişti străini din Anglia, Germania şi Polonia.

“Turistii, mai ales cei straini, prefera de obicei cazarea în iglu, pentru ca este mai intima decât cea în camerele Hotelului de Gheata. Daca într-o camera de tip iglu cazarea pe noapte costa 400 de lei, o camera din Hotelul de Gheata costa pe noapte, 300 de lei. Temperatura de obicei într-un iglu sau într-o camera în Hotelul de Gheata este de minus doua grade Celsius”, a precizat reprezentanta Hotelului de Gheata, scrie Agerpres.

Cele trei iglu-uri au aceeaşi temă ca hotelul, respectiv carnavalul: Rio de Janeiro, Veneţia şi Berlin. Vizitarea acestora este posibilă la un tarif de 8 lei/persoană (copiii plătesc jumătate de preţ).

Accesul la Bâlea Lac se poate face, însă, numai cu telecabina, care costă 50 de lei/persoană, dus-întors. Până la Bâlea Cascadă se poate merge cu autoturismul, pe Transfăgărăşan, însă de aici drumul este închis, din cauza zăpezilor.

Construcţiile de gheaţă rezistă circa 3 luni de zile, iar prima a fost realizată în 2006, de primarul din localitatea sibiană Avrig, Arnold Klingeis.

Vezi o ştire difuzată de postul tv Antena 1, cu referire la hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: