„Datori față de înaintașii noștri care în urmă cu 122 de ani montau primele 5 corpuri de iluminat public în fața clădirilor publice, astăzi Sadu revoluționează acest domeniu și implementează cel mai modern sistem integrat public de iluminat și siguranță publică din România„, anunță cu mândrie și optimism primarul comunei SADU, dl Valentin Ivan.
Sistemul integrat are 3 componente realizate de către partenerii care au realizat acest proiect : infrastructura de energie și internet realizate de Primărie, softul și pms -urile, realizate de TNT Computers în parteneriat cu Microsoft și nu în ultimul rând, corpurile de iluminat realizare de S.C. Amiros SRL.
Sistemul integrat asigură un grad ridicat de luminozitate și eficiență, programat în două faze de funcționare. Până la ora 00.00, iluminatul funcționează cu intensitate maximă; după această oră, lumina scade în intensitate la nivelul maxim de siguranță și aprinde prin detectare a unui obiectiv lumina la maxim prin corpul ce detectează și care devine punct principal de comandă pentru celelalte lămpi care se aprind la intensitatea maximă în fața sa, după cum aflăm de la edil. Controlul asupra parametrilor tehnici de funcționare, de consum sau control sunt gestionate de soft.
*Centrala hidroelectrică Sadu I este cea mai veche centrală aflată în operare din România. Ea a fost pusă în funcţiune în data de 16 decembrie 1896. Curentul electric produs la Sadu I a asigurat electrificarea primei localităţi din ţară, comuna Sadu. Ulterior s-a introdus energia electrică şi în localităţile Cisnădie şi Sibiu. Aşa cum specifică marginimea.com, Muzeul Energetic Sadu I, primul muzeu de acest profil din ţară, a fost inaugurat în anul 1996. Prinos unui important pas făcut în Mărginime, la sfârşitul sec. al XIX-lea.
Sursa foto: onedrive.live.com