Slujba de Paste in Piata Mare. Episcopul Guib: Ne-am dori o slujba alaturi de toate bisericile!

Episcopul Bisericii Evanghelice C.A. din Romania, Reinhart Guib, spune ca in acest an, pentru ca Pastele cade in aceeasi zi atat pentru evanghelici si catolici, cat si pentru ortodocsi, ar trebui sa aiba loc o clujba la care sa participe toate bisericile in centrul Sibiului.

Episcopul Bisericii Evanghelice spune ca prin aceasta slujba comuna s-ar demonstra ca reprezentantii bisericilor din Romania inca se afla ca intr-o „fratie”. Intebat de spiritul ecumenic, Guib a raspuns ca:

„Mai exista, dar, din pacate, nu la intensitatea la care a fost pana in 2007. Noi ne-am dori mai mult. Sunt comunitati unde preotii ortodoxi impreuna cu ceilalti se inteleg foarte bine si colaboreaza. Si nu numai in saptamana ecumenica, sunt si alte prilejuri. Sper ca si aici, Patriarhul a dau un semn ca se va rediscuta si in Sinodul Bisericii Ortodoxe tema aceasta de ecumenism, daca nu se poate reluata ceea ce a fost pana in 2007. Ne-am dori lucrul acesta si sa invitam si Biserica Ortodoxa sa oficiem o slujba de Paste, avem Pastele impreuna in acest an. Vrem sa ofiecm o slujba de Paste, dupa slujbele fiecarei biserici, poate chiar in Piata Mare. Ar fi un semn nu numai ecumenic, ci si de fratie”, a declarat episcopul Bisericii Evanghelice din Romania C.A, Reinhart Guib, astazi, intr-o conferinta de presa.

Guib spune ca invitatia adresata Biserici Ortodoxe de a organiza o slujba in Piata MAre a Sibiului, de Paste, a fost citita in saptamana ecumenica, dar, pana acum, nu s-a primit niciun raspuns.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: