SOC! NATO in… Tara Fagarasului!

Amiralul Mark Ferguson a confirmat azi mutarea temporară a comandamentului NATO de la Napoli la… Cincu. “Miscarea” este programata pentru luna iunie, fiind motivata de un amplu exerciţiu militar.

„Sunt onorat să mă aflu aici, alături de Ministrul Apărării, pentru a discuta despre dislocarea comandamentului meu luna următoare la Cincu, în România. Această operaţiune este menită să susţină un exerciţiu al forţei de răspuns rapid NATO, intitulat „Trident Joust.” Această operaţiune reprezintă prima dată când un comandament de forţe întrunite ale NATO va fi dislocat în România”, a explicat oficialul, citat de realitatea.net.

Mai exact, Comandamentul NATO se muta în România pentru numai 12 zile. La exercitiul militar vor participa o mie de militari din 21 de ţări.  Desfăşurarea de forţe are loc în contextul tensiunilor continue din Europa de Est.

„Apreciez eforturile României acum că lucrăm colectiv la mai multe măsuri care vor transforma Alianţa, cum ar fi formarea diviziei multi-naţionale din sud-est şi unitatea NATO de integrare a forţelor. Ambele unităţi vor avea sediul în România” a mai spus Liderul Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli. Acesta efectueaza o vizită oficială de două zile, la invitaţia şefului Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă.

 

 

Sursa foto: www.monitorulexpres.ro

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: