ȘOCANT: Elicopter militar american- aterizare de urgență în Piața Charles de Gaulle. O tragedie evitată prin măiestria pilotului

el

 

Eveniment- unicat în capitală: Un elicopter militar american a aterizat forțat, joi dimineață, în Piața Charles de Gaulle din București.

Mai exact, fix în sensul giratoriu de la Piața Aviatorilor, cum o cunosc cei mai mulți. Un loc cu trafic intens, martor unui incident ieșut din comun!

În momentul în care a început să piardă altitudine, elicopterul se afla într-o formație alături de alte cinci aparate de zbor, deasupra bulevardului Aviatorilor, executând un exercițiu de antrenament.

Concret, elicopterul, de tip Black Hawk, participa la pregătirile pentru Ziua Aviației, care va avea loc pe 20 iulie.

 Ca prin minune, tragedia a fost evitată, iar martorii ocular și mai ales… șoferii aflați în intersecție au rămas muți de uimire!

Elicopterul american a doborât doi stâlpi de iluminat de pe bulevardul Aviatorilor. În urma incidentului nu au existat victime. La fața locului se află mai multe echipaje de Poliție, ISU, Ambulanță.

Ambasada SUA- puct de vedere oficial: Ambasada SUA este conştientă de incident şi urmărim îndeaproape evoluţiile. Înţelegem că nu au existat răniţi. Lucrăm alături de partenerii noştri români pentru a rezolva situaţia şi vom furniza informaţii actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”, a reacționat Ambasada Statelor Unite după incident.

Este de apreciat, în actuala conjunctură, MĂIESTRIA pilotului militar, pe fondul pierderii de altitudine a elicopterului. A evitat cu abilitate și celeritate prăbușirea și, de înțeles, o  iminentă tragedie care se putea solda cu pierderi de vieți omenești.

Astfel de probleme sunt cu aparate de zbor pe tot mapamondul. În mod cert, diferența o face bilanțul.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: