Soclul faţadei Colegiului Naţional Brukenthal: măr al discordiei în Consiliul Local

"Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele de investiţii "Înlocuire reţea de apă în incinta Colegiului Tehnic Energetic Sibiu", Sibiu, str. Electricienilor, nr.1, şi "Proiectare şi execuţie soclu faţadă la Colegiul Naţional Samuel von Brukenthal", Sibiu, P-ţa Huet nr. 5- faza Studiu de Fezabilitate (iniţiator primar Klaus Werner Iohannis)”: un alt măr al discordiei în cadrul şedinţei de ieri a Consiliului Local.

Aşa cum vă spuneam şi într-un articol precedent, dezbaterile de ieri ale consilierilor sibieni au fost marcate de discuţiile în contradictoriu dintre primarul Klaus Johannis şi consilierii PD-L. Ei bine, şi proiectul sus menţionat a stârnit oarece „contre”.

Concret, consilierul Maria Brunchea a amendat faptul că ar fi trebuit să fie concepute două proiecte de hotărâre, nu „la pachet”. Şi nu numai. Domnia sa a întrebat dacă Consiliul Local mai are dreptul să aloce bani pentru tot felul de reparaţii în cazul Colegiul Naţional „Brukenthal”, în condiţiile în care sediul instituţiei este retrocedat şi dacă nu cumva ar trebui să fie alte priorităţi, întrucât, în opinia sa, „foarte multe şcoli din municipiu nu au mai beneficiat de reparaţii sau reabilitări de 40 de ani şi unele chiar arată groaznic”.

La rândul său, primarul Sibiului a spus că, deocamdată, „prioritatea numărul 1 a fost Colegiul Brukenthal. Iar atenţie se va acorda, fireşte tuturor instituţiilor de învăţământ”.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: