În cazul în care ești printre cei la care prietenii apelează ori de câte ori au nevoie de organizarea unei super petreceri sau pur și simplu vrei să te apuci din pasiune de producția de evenimente, știi că ai nevoie de un sistem de sonorizare profesional, care să ofere participanților experiența unei muzici de înaltă calitate. Începe prin achiziționare unor boxe pasive!
Găsirea unor boxe pasive ieftine și performante nu este atât de dificilă dacă ții cont în selecție de anumiți factori, precum frecvență, puterea boxelor, conectivitate, dimensiuni și, desigur, brand producător. Important! Singura diferență dintre boxele active și cele pasive este dată de amplificare – cele din urmă neavând stație de amplificate încorporată, deci, oferind posibilități de control și de sincronizare separate.
Avantajele unui sistem cu boxe pasive – de netrecut cu vederea
Achiziționarea unor boxe profesionale pasive îți aduce multiple avantaje. În primul rând, dat fiind faptul că acest tip de boxe audio nu dispune de stație încorporată, va fi cu mult mai ușor comparativ cu cel activ. Desigur, și prețul va fi mai mic, dar ținând cont de faptul că este necesară cumpărarea separată a unui amplificator, costurile vor fi cam aceleași în cazul ambelor tipuri de sisteme audio.
Dar sistemul cu boxe pasive oferă mult mai mult. Cel cu boxe active vine deja sincronizat și, ce-i drept, este mai potrivit pentru începători – nefiind necesare prea multe cunoștințe tehnice. Crearea sistemului cu boxe pasive, însă, deși mai complex, conduce la obținerea unui sunet superior calitativ, fiind ideal sonorizării unui număr mare de evenimente, de diferite dimensiuni. Deci, poți să-l folosești și la petrecerea micuță de la piscină și în cadrul unei nunți.
Un alt mare avantaj al acestor boxe este dat de upgradare. Practic, poți îmbunătăți separat atât amplificatorul, cât și difuzoarele. De asemenea, acest lucru îl face și mai ușor de reparat, în caz de defecțiuni fiind necesară doar înlocuirea respectivului echipament, nu a întregului sistem.
Dar, cum tot vorbim de avantaje, nu putem să nu menționăm și câteva minusuri, în fond, nimic nu este perfect. În cazul boxelor pasive este necesară experiența, atât privind amplificatorul, cât și alegerea celorlalte echipamente necesare. Un alt dezavantaj este reprezentat de faptul că dacă sunt utilizate mai multe astfel de boxe într-o singură locație există șanse ca semnalul să se piardă (de aceea este important ca între amplificator și difuzoare să se găsească o distanță mai mică de 5.5 metri).
Ce mai trebuie achiziționat pe lângă sistemul de boxe pasive
Un sistem de sonorizare cu boxe profesionale pasive mai trebuie să cuprindă și următoarele echipamente:
- subwooferi – adaugă profunzime sunetului, aducându-l mai aproape de realitate;
- mixer audio de ajustare și control – va putea gestiona corect sunetul redat pe boxe, echilibrându-l;
- controlere – înglobează o mulțime de funcții, permițând mixajele și potrivirea beaturilor;
- microfoane – unul wireless își găsește utilitatea chiar și în cazul evenimentelor de mici dimensiuni, ajutând în menținerea unei atmosfere deosebite;
- stative pentru boxe – sunt necesare atunci când boxele trebuie fixate pe o poziție mai înaltă, ajutând astfel ca sunetul să se audă în detaliu pentru toți participanții;
- cablurile audio – sunt necesare pentru crearea conectivității între echipamente, cele mai des întâlnite tipuri fiind XLR și RCA.
Unde găsești boxe profesionale pasive ieftine și bune?
Cum reușita unui eveniment depinde enorm de sonorizare, alegerea unor boxe pasive ieftine și bune devine esențială. Desigur, pe piață există o multitudine de magazine ce oferă astfel de echipamente audio – important este, însă, să le triezi în funcție de calitatea produselor comercializate, mai exact, de brandurile pe care le au în portofolii, și de bunul nume pe piață.
Îți recomandăm să îți îndrepți atenția către unul dintre cele mai faine magazine din online – SoundStil. Pe soundstil.ro găsești atât boxe profesionale pasive, cât și restul elementelor necesare creării unui sistem de sonorizare complet. De asemenea, tot la SoundStil se găsesc instrumente muzicale de calitate și alte must-uri pentru petreceri de succes (cum ar fi mașini de ceață, mașini de fum, lasere sau spoturi de urmărire).
Revenind la boxele pasive, SoundStil îți pune la dispoziție produse de la branduri de top precum Dynacord, MAG, McCauley sau Phonic, ce se remarcă prin fiabilitate și durabilitate, precum și prin ușurință în utilizare. Găsești, de exemplu, boxă pasivă Phonic iSK 8 Deluxe la un preț accesibil de până în 600 de lei și boxă pasivă profesională MAG NX 10, full-range, cu difuzor de 10” și putere RMS de 500 W, în jur de 3000 de lei.