Specializari ULBS, eliminate pentru ca nu aduc profit! Vezi care sunt!

Conducerea Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu va scoate din anul universitar viitor mai multe specializari. Si asta pe motiv ca nu mai sunt cerute si nu aduc profit universitatii. Una dintre aceste specializari este si fizica. Pe de alta parte, se vor introduce noi specializari, mine petrol si gaze fiind una dintre cele mai cerute.

Elevii care visau sa studieze fizica la facultate, in Sibiu, trebuie sa se reorienteze. Daca cifra de scolarizare pentru anul trecut a fost de 25, anul acesta specializarea a fost inghetata.
"Anul acesta universitar am avut un numar maxim de locuri si mult mai putini candidati inscrisi. In consecinta exista anumite domenii pe care le-am anulat pentru ca ele nu au fost eficiente ca si numar de candidati pe ultimii trei ani si nu sunt eficiente nici din punct de vedere financiar", a explicat rectorul ULBS, Ioan Bondrea.
Bondrea a mai explicat si faptul ca "sunt discipline la anumite domenii care au titulatura diferita, dar se suprapun ca si conţinut. Asta vrem sa eliminam. Pentru ca nu mai putem nici din punct de vedere financiar, dar nici din punct de vedere al incarcarii cadrului didactic.".
In anul universitar 2013-2014 vor disparea specializarile pentru fizica, invatamant la zi, si stiinte politice, invatamant la ID.
Daca doua specializari ale ULBS vor disparea, altele trei apar. Cibernetica, statistica si informatica economica ID, Inginerie si management ID, Mine, petrol si gaze IFR, ultima specializare ceruta "mai ales de cei care lucreaza in domeniu si care au nevoie de studii de licenta", spun reprezentantii universitatii sibiene.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: