SPECTRUMM- un vis, o revistă. Povestea unor liceeni-jurnaliști care merită cunoscută!

Inițiativa de a avea o revistă online a avut-o Alexandru Badea, cel care se ocupă și de design-ul revistei. Inițial, eram 6 copii, noi fiind prieteni din clasele 1-4.

Am început acest proiect pentru a avea o activitate care să ne unească, deoarece noi timp de 8 ani am fost în aceeași clasă, iar la liceu am optat pentru profile diferite.  Acum, suntem 8 editori: Alexandru Badea, Arina Bartha, Ștefan Hadăr, Alexandra Muntean, Oana Neagoe, Alexander Schebesch, Teodora Nechita, Raluca Barbu. Primim articole de la oricine, deoarece avem și rubrica de guest editors. Toate articolele sunt corectate de profesoarele de limba engleză din școala noastră- Anca Suciu și Cristina Varga. Apetitul pentru limba engleză ni s-a deschis la majoritatea dintre noi în clasa a 7-a, când profesoara Maria Peana a transformat ora de engleză într-o oră de curs distractivă și educativă în același timp.

Până acum, am lansat 6 ediții care pot fi citite online sau comandate în format print. Pentru primul număr al revistei am reușit să îi luăm interviu cântaretei balcanice Tijana Dapcevic, iar în numărul 5 am publicat un interviu cu Conchita Wurst, noi fiind de asemenea mari fani Eurovision. Avem deja pregătit cel puțin un interviu pentru numărul următor, tot de la un cântăreț cunoscut. Suntem mândri să spunem că avem deja cititori și din alte țări- precum Rusia, Germania, Austria sau Statele Unite. Dorim să continuăm acest proiect și pe viitor și sperăm ca ceea ce scriem noi să ajungă la cât mai mulți cititori.”

 

Așa povestește Ștefan Hadăr despre ceea ce face el împreună cu câțiva dintre colegii lui de la Colegiul Național Brukenthal. Simplu și frumos. Nu stau prin cluburi și nici nu înțepenesc cuceriți de jocuri pe calculator. Fac jurnalism. Așa, ca pentru vârsta lor, dar cu multă pasiune, cu dorință, cu muncă și inspirație. Scriu povestea lor, a unor adolescenți faini, a unor prieteni care vor să-și lege numele de un proiect care demonstrează preocupare, curaj, prietenie și… bucuria de a face ceva de care să se bucure cât mai mulți.

Vor să fie citiți și vor să îi facă și pe alții să înțeleagă cât de frumoasă e viață de licean . Mai ales când ai vise pe care vrei și… poți să le transpui în realitate. Îi găsiți și aici  http://www.spectrumm.eu

FELICITARI și MUUULT SUCCES în continuare!


Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: