STEFAN TARARA si MAURO LO CONTE canta la SIBIU!

Evenimente muzicale de inalta tinuta artistica la Sibiu! Convingeti-va!

Repertoriul pentru vioara si pian e unul dintre preferatele Clarei Haskil, daca e sa ne amintim, in mod special, de colaborarea ei cu Arthur Grumiaux. Iar propunerile muzicienilor Stefan Tarara si Mauro Lo

 Conte pentru cea de a II-a seara a Festivalului se potrivesc perfect cu ceea ce Clara insasi , poate,ar fi ales: Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart si César Frank!” (pianista Alina Azario, directorul artistic al Festivalului International Clara Haskil)” (pianista Alina Azario, directorul artistic al Festivalului)

• STEFAN TARARA – castigatorul Premiului I al Concursului International George Enescu, editia 2014

• MAURO LO CONTE – pianist de origine italiana, nascut in Elvetia, unul dintre cele mai bine cotate nume ale scenei internationale contemporane

Maine, 27 octombrie, in cea de a II-a seara a celei de a II-a editii a Festivalului International de Muzica Clasica Clara Haskil, iubitorii de muzica clasica ii pot intalni pe Stefan Tarara, castigatorul Premiului I al Concursului International George Enescu, editia 2014, si pe Mauro Lo Conte, pianist de origine italiana, nascut in Elvetia, unul dintre cele mai bine cotate nume ale scenei internationale contemporane.

 

Lucrari de Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart si César Frank, incepand cu ora 19.30, acestea sunt propunerile organizatorilor pentru cea de a II-a seara a Festivalului: „Repertoriul pentru vioara si pian e unul dintre preferatele Clarei Haskil, daca e sa ne amintim, in mod special, de colaborarea ei cu Arthur Grumiaux. Iar propunerile muzicienilor Stefan Tarara si Mauro Le Conte pentru cea de a II-a seara a Festivalului se potrivesc perfect cu cee ace Clara insasi ar fi ales: Beethoven, Mozart si Frank!” (pianista Alina Azario, directorul artistic al Festivalului International Clara Haskil)

 

Stefan Tarara (Germania / Romania) – Vioara 

Stefan Tarara este castigatorul Premiului I al Concursului International George Enescu, editia 2014.

Stefan Tarara (n. 1986) si si-a facut debutul pe scena la varsta de patru ani. De-a lungul timpului, a castigat de 27 de ori premiul I la concursuri nationale si internationale si, datorita succeselor obtinute la concursuri internationale de muzica, a fost numit Muzicianul Anului, in 2008 si in 2010, de catre revista muzicala germana Neue Musikzeitung.

Tarara si-a extins potentialul sau artistic prin intalniri cu un mare numar de muzicieni de renume international, dintre care ii amintim pe: Zubin Mehta, David Zinman, Krzystof Penderecki, Yair Kless, Yfrah Neaman si Reinhard Göbel. A cantat in cele mai faimoase sali de concerte din lume, prezenta lui pe aceste scene fiind primita cu entuziasm atat de public, cat si de critici.

Tarara cultiva un interes deosebit pentru muzica contemporana.

Canta la o vioara Nicolo Gagliano din Napoli, multumita sprijinului Fundatiei Germane de Muzica (Deutsche Stiftung Musikleben).

http://www.stefan-tarara.com/

 

Mauro Lo Conte (Elvetia/Italia) – Pian

Pianist de origine italiana, nascut in Elvetia, unul dintre cele mai bine cotate nume ale scenei internationale contemporane.

Mauro Lo Conte (n. 1984) si-a inceput studiile muzicale la varsta de noua ani, initial studiind acordeonul, sub indrumarea profesorului Freddy Balta, apoi continuand cu pianul. 

In 2003, Mauro Lo Conte a devenit elevul pianistului Christian Favre la Conservatorul din Lausanne. In 2008 isi continua studiile cu pianistul si Profesorul Evgeni Koroliov la Hochschule für Musik und Theater din Hamburg. El insusi a devenit profesor in aceeasi institutie,  doi ani mai tarziu.

A sustinut concerte in Elvetia, dar si in multe alte tari din Europa si din Asia, a inregistrat pentru Radio Suisse Romande, televiziunea Suisse Romande, France Musique, NDR Radio si televiziunea din Hamburg. In 2013, a inregistrat cel de-al treilea CD in Studiourile Teldex din Berlin pentru sponsorul lui IMMACulture.

Laureat a numeroase premii internationale de prestigiu. Mauro Lo Conte a fost invitat sa cante la numeroase festivaluri de muzica din Elvetia, inclusiv Saint-Prex Classics, Festivalul de Saint Ursanne, The Puplinge Classique si Festivalul de Anul Nou de la Gstaad. Critica de specialitate a remarcat stilul sau imaginativ, simtul polifonic si maturitatea  muzicala.

http://mauroloconte.com/en/home

 

Editia a doua a Festivalului International de Muzica Clasica „Clara Haskil” va avea loc in perioada 26 octombrie –  2 noiembrie, in Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu, fiind primul proiect de talie internationala din Romania care onoreaza memoria legendarei pianiste de origine romana. 

Una dintre suprizele celei de a II-a editii ale Festivalului International de Muzica Clasica Clara Haskil o reprezinta deschiderea proiectului inspre zona lecturilor publice. Maia Morgenstern va citi pagini din corespondenta dintre doi mari muzicieni: Clara Haskil si Dinu Lipatti. Un concert-lectura care isi propune sa ilustreze una dintre cele mai frumoase si indelungate prietenii care s-au legat vreodata intre doi artisti de talie internationala, in ciuda diferentei de varsta. 

In ceea ce priveste muzicienii invitati, ei sint, ca si la editia intai, nume dintre cele mai sonore in lumea muzicii clasice:  pe linga Orchestra Simfonica Bucuresti, dirijata de Tiberiu Soare si Cvartetul Arcadia, vor mai urca scena Filarmonicii din Sibiu: Cristian Budu, Stefan Tarara, Maoro Lo Conte, Volodymyr Lavrynenko, Alexander Schimpf si Alina Azario.

Festivalul a luat nastere la initiativa pianistei Alina Azario.

Biletele s-au pus in vanzare in reteaua www.bilet.ro si la Casa de bilete a Salii Thalia, incepand din data de 1 octombrie 2015, zilnic intre orele 12.00 si 16.00. Informatii la tel.: 0735.566.486.

FICH este un proiect cofinantat de Consiliul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu.

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: