STR. TIMOTEI POPOVICI NR. 3. POVESTEA UNEI… PASIUNI

La Sibiu, aproape fiecare casa, fiecare cladire are o poveste. Dovezile sunt… pe masura! O casa de pe la mijlocul secolului XIX. O cladire formată din subsol, parter şi mansardă cu faţada pe patru axe: în stânga se află accesul pietonal de formă dreptunghiulară. Acoperişul este mansardat în două trepte, două lucarne cu ferestre. Grilajul ferestrelor de la parter în formă de coş… mai mult de-atat, modesta casa de pe strada Timotei Popovici nr 3, tine intre zidurile sale povestea unei pasiuni…

Ei bine, casa cu pricina nu este una oarecare, potrivit patrimoniu.sibiu.ro . Aici a locuit pictorul Carl Dörschlog, casa fiind în proprietatea familiei acestuia. Anna Dörschlog organiza aici cursuri de măiestrie artistică la începutul sec. XX.

DÖRSCHLOG Carl (1832 – 1917) este un pictor născut în Germania. A studiat la Academia de Artă din Berlin, si s-a stabilit la Sibiu în 1862.

Din 1871, a devenit profesor de desen la Gimnaziul din Sibiu. Artistul a fost  apreciat mai ales ca pictor peisagist si portretist.

 

sursa foto: patrimoniu.sibiu.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: