SUPER: Formația Antract, invitată să cânte la Piano Rocks

images_foto_062018_antract

Mărturisea Cioran cândva: „Numai fericirile muzicale îmi dau senzația de nemurire”. Ei bine, așa e! Cea de-a cincea ediție a proiectului Piano Rocks se va desfășura sub semnul aniversării Centenarului, partea a doua a concertului fiind dedicată în exclusivitate… muzicii românești.

 

Organizatoriii anunță că anul acesta, Piano Rocks nu are doar un invitat special, ci o întreagă formație: Antract!

Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 14 iulie 2018, la Sala Thalia din Sibiu, cu începere de la orele 20.00.

 

,,Proiectul este împlinirea unui vis pe care-l aveam de multă vreme. Muzica noastră are sunete interesante care transcend granițele dintre genuri și ne dorim să purtăm publicul într-o călătorie muzicală plină de farmec și să descopere, împreună cu noi, emoțiile create de îmbinarea sunetelor moderne cu eleganța și căldura instrumentelor clasice. Suntem nerăbdători să ne lăsăm cuprinși de energia și vibrația creată de armonizarea acestora într-un sound contemporan, într-o sală cochetă, cu o acustica bună” spun băieții de la Antract.

Grupul ANTRACT a fost înfiinţat în 1984 de Bobiţă Cătuşanu la Rm. Vâlcea. Componenţa la primele două albume „Antract”(1994) şi „Blestem”(1995), i-a avut pe lângă Bobiţă şi Paur, pe fraţii Cristian şi Zelu Iordan (chitară şi tobe) şi Robert Constantinescu (clape). În 1997, în locul fraţilor Iordan, sunt cooptaţi Ilie „Manole” Vlad (ex-Riff) la chitară şi a lui Sorin Scorvelciu (ex-Riff) la tobe, aceste fiind înlocuit la puţin timp de Arthur Fleischer (ex-Moon Factory-Germania). „Înainte de toate”(1999), este titlul celui de-al treilea album al grupului Antract. Cele 11 piese se distanţează clar de discurile anterioare, din punctul de vedere al exprimării artistice. La începutul anului 2000, trupa trece printr-o mică schimbare de componenţă, Arthur Fleischer se retrage din trupă, fiind înlocuit la tobă de Florin „Pefi” Pop. În 2000 apare single-ul „Inima mea”, al cărui videoclip reuşeşte să ajungă pe prima poziţie în topurile de specialitate. Antract începe anul 2001 cu un nou toboşar, Andrei Bărbulescu (ex Sarmalele Reci), iar noul material se numeşte „Amintiri”(2001), conţinând şase piese de dragoste. Cel de-al 5-lea album „Nou”(2003), editat de MediaPro Music, îl are alături pe Szabi Bozsoky, o nouă achiziţie la tobe, colaborare care însă nu a durat prea mult, acesta fiind înlocuit de Cosmin Cadar, un toboşar cu calităţi tehnice şi umane deosebite, care s-a integrat foarte bine în trupa, dar, din păcate, în 2011 a ales să plece Germania. Între timp trupa şi-a întregit componenţa la formulă de 5, luându-l la clape pe Fernando Drăgănici.

Grupul, înfiinţat de Bobiţă Cătuşanu pe când avea doar… 14 ani, s-a maturizat mult din punct de vedere artistic și a acumulat o bogată experienţă muzicală, dobândită de-a lungul timpului în nenumăratele concerte susţinute în întreagă ţară, experienţă care se materializează într-un nou album „Live 20″(2004) şi produs de MediaPro Music, colecţie ce cuprinde multe dintre hit-urile trupei. Discul exprimă clar evoluţia grupului de-a lungul timpului prin piese precum: „Sărută-mă”, „Din prima zi”, „Singur”, „Taci, mă, femeie!”, „Eşti frumoasă”, „Singurătate”, „Inima mea”, „M-am obişnuit” şi alte piese de rezistenţă ale trupei, ca şi cel mai recent hit, „Cârciumăreasa”.

Albumul „Contraste”(2006), este al 7-lea material semnat Antract şi al doilea în format multimedia după „Amintiri”, mai conţine pe lângă cele 9 piese şi două videoclipuri „Ca şi cum” şi „Înger”, care este şi primul extras pe single de pe albumul „Contraste”. La această piesă, Antract a avut şi o colaborare cu actriţa americană Jenny Molen, care este protagonista din videoclip.

În 2009 apare al doilea material live al grupului „Antract 25″(2009).

Demn de apreciat, Antract a cântat pe cele mai mari scene ale rock-ului din România în compania unor nume grele ale rock-ului internaţional cum ar fi: 1992 – Uriah Heep, 1994 – Jetro Tull, Saxon, Paradise Lost, 1998 – Ronnie Jammes Dio, 1999 – Monster Magnet, 1999 – Metallica, 2006 – Helloween, etc

 

*Biletele pentru concertul Piano Rocks sunt disponibile online de pe www.kompostor.ro. Preţul unui bilet este de 30 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii vor beneficia de o reducere de 50% din preţul biletului.

 

Piano Rocks- ediția a IV-a este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: