Sute de pietoni amendați în ultimele două zile la Sibiu!

Nu-i puțin lucru, numai în ultimele două zile, pe raza județului Sibiu, 318 pietoni şi 13 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru abateri de la respectarea normelor rutiere.

Întrucât indisciplina în trafic a pietonilor şi neacordarea de prioritate pietonilor se numără printre principale cauze generatoare de accidente rutiere la nivelul judeţului Sibiu, în perioada 09 – 10 iulie 2014 poliţiştii rutieri au desfăşurat ample acţiuni pe linia prevenirii accidentelor rutier produse pe fondul nerespectării acestor norme rutiere.

Așa cum aflăm de la Inspectoratul de Poliție al județului Sibiu, în cadrul acţiunilor desfăşurate la nivelul judeţului Sibiu au fost constatate 579 de sancţiuni contravenţionale şi au fost ridicate în vederea suspendării 24 de permise de conducere. 5 persoane sunt cercetate pentru infracţiuni la regimul rutier.

Din totalul sancţiunilor aplicate şi a permiselor de conducere suspendate, 318 au fost acordate pietonilor pentru indisciplină în trafic (traversare prin loc nepermis şi fără să se asigure) iar 13 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional, acestora fiindu-le aplicată şi măsura complementară de suspendate a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioada de 30 de zile.

Polițiștii precizează că aceste măsuri au, în primul rând, un caracter preventiv şi de conştientizare a participanţilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun ca urmare a nerespectării prevederilor legislaţiei rutiere.

Surse foto: metropotam.ro, sibiu.citynews.ro

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: