TAINE DEZVĂLUITE… Noi ateliere educaționale în cadrul programului „Învățăm diversitatea”, la CNM ASTRA

Poți face dintr-un fir… artă?! Poți face din câteva paie, sau pănuși o jucărie? Asta se numește meșteșug… cu tâlc, cu migală, cu dăruire… Și toate astea pot și… au dreptul să fie lecții pentru noile generații!

În perioada 21-26 aprilie 2017, în cadrul programului Învățăm diversitatea, Complexul Național Muzeal ASTRA organizează, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, o nouă serie de ateliere interactive pentru copii și adulți, după următorul program:

-21 aprilie, ateliere de împodobit panglici de catifea cu mărgele și realizare de păpuși din pănuși de porumb

-22 și 23 aprilie, ateliere de bucătărie tradițională lipovenească și săsească și confecționat măturici

-24-26 aprilie, ateliere de olărit și decorat ceramică, împletituri din paie, țesut preșuri (reciclare creativă), cusut-brodat, croitorie și grădinărit

 

Toate atelierele se derulează între orele 10-12 și 14-16 în monumentele care formează circuitul Calea Minorităților Etnice.

Potrivit organizatorilor, atelierele vor fi organizate în aer liber, iar în cazul în care starea vremii este nefavorabilă, acestea vor fi organizate în interiorului unor case tradiționale din muzeu, respectiv în Pavilionul Muzeal Multicultural.

 

***Programul de valorificare educațională Învățăm diversitatea este parte a proiectului Patrimoniu deschis. Creșterea accesibilității publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA.

  

***Patrimoniu Deschis. Creșterea accesibilității publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA a fost ales ca proiect predefinit în cadrul programului PA16/RO12 „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”, primind o finanțare 100% nerambursabilă în valoare totală de 3.692.147 euro prin Granturile SEE 2009-2014 (Islanda, Liechtenstein și Norvegia).

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: