Taxe si impozite mai mari pentru sibieni!

Taxele si impozitele pe care le vor plati sibienii, in acest an, vor fi mai mari cu 16,05%, comparativ cu cele de anul trecut, conform unei decizii luate azi de consilierii sibieni, la propunerea primarului Klaus Johannis.

Majorarea cu 16,05%, conform ratei inflatiei din perioada 2010-2012, a fost impusa de Guvernul Ponta, printr-o decizie luata la finele anului trecut. Alesii sibieni, insa, nu au mai asteptat pina maine, pentru a vedea daca premierul Victor Ponta se va tine de cuvant si va emite o OUG, care ar fi permis administratiilor locale sa nu majoreze taxele si impozitele locale aplicabile in anul 2013.

Proiectul de hotarare a fost adoptat cu 17 voturi din cei 19 consilieri prezenti, opunandu-se majorarii consilierii PDL Mariana Brunchea şi Livia Sava. Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a spus ca “este un lucru normal” sa se majoreze taxele si impozitele, pentru ca asta se intampla cu toate preturile, datorita inflatiei, mentionand ca sunt multe proiecte care au nevoie de bani.

In schimb, fata de propunerea primarului Iohannis, s-a acceptat ca reducerea pentru persoanele care isi platesc taxele si impozitele locale, integral, pina la data de 15 martie, acestea urmand sa primeasca o reducere de 10%, fata de 5% cat a fost propus. Propunerea de majorare a reducerii i-a apartinut consilierului PSD Ioan Stroie.

Astfel, sibienii vor plati impozite mai mari pe cladiri si terenuri, atat persoanele fizice, cat si cele juridice! Ba mai mult, la Sibiu, agentilor economici li se aplica o majorare de 20% fata de nivelul impozitelor la cladiri, terenuri si mijloace auto pe care le platesc agentii economici intr-o localitate similara, conform unei decizii a administratiei locale.

Taxele si impozitele locale se pot plati incepand din 15 ianuarie, fie la ghişeele Primăriei Sibiu din Piaţa Mare sau la cele din sediul de pe Bulevardul Victoriei, fie la oficiile poştale din Sibiu sau, printr-o modalitate mult mai rapidă, online, pe portalul www.sibiu.ro.

“În anul 2012 suma încasată ca impozite locale a fost de 99.850.295 lei. Persoanele fizice au efectuat 181.749 de operaţiuni de plată, iar persoanele juridice au efectuat 13.972 de operaţiuni”, mentioneaza Primaria Sibiu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: