Teatrul ACT, la FITS: SPECTACOL- EVENIMENT, „Vanilla Skype”

Astăzi, de la orele 16.00 și 22.00, FABRICA DE CULTURĂ vă așteaptă cu spectacolul Teatrului ACT „Vanilla Skype”. Un spectacol care nu trebuie ratat, crae readuce în prim-plan legătura indestructibilă dintre narator și personaje, dintre dramaturg și actori și, evident, relațiile umane, importanța comunicării.

„Vanilla Skype” e o poveste-mozaic despre uriaşa putere a naraţiunii, şi despre completa neputinţă a naratorului. O neputinţă care, paradoxal, poate fi o mare bucurie. Patru actori stau de vorbă, via Internet, cu psihoterapeutul lor, plecat la un congres. Doi muncitori sunt într-o eternă pauză, joacă table şi cărţi, mănâncă, beau bere, desfăcând în bucăţele „gramatica” lumii și a existenţei. Un detectiv din filmele anilor ’40 nu mai înţelege nimic, deşi totul părea clar de la bun început. Patru actori merg la un casting. „Realităţile” tuturor se topesc, povestea spusă se amestecă lent cu cea gândită, în aşa fel încât personajele aproape că nu mai contează. Din ele izvorăsc poveşti care pleacă în lume, fiecare cu viaţa şi puterile sale nebănuite.
Textul spectacolului, scris de Cătălin Ștefănescu, este gândit special pentru actorii din distribuţie, marcând astfel un aspect neglijat în cultura teatrală românească din prezent – strânsa colaborare dintre dramaturg şi actori.
Echipa spectacolului dă astfel o formă artistică unei colaborări începute în urmă cu aproape 10 ani – în cadrul Festivalului Naţional de Teatru Tânăr „Ideo Ideis”, festival ce a găzduit la cea de-a X-a ediţie premiera absolută a spectacolului „Vanilla Skype”, în faţa unui public de peste 500 de spectatori.

Text şi regie: Cătălin Ştefănescu

Asistent regie: Alexandru Ion
Foto-video: Alexandru Iureş
Grafica: Ionuţ Gavrilă
Traducere în limba engleză de: Nadine Vlădescu
Cu: Marcel Iureş, Medeea Marinescu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu, Alexandru Ion, Mircea Postelnicu, Vladimir Purdel

*Spectacol prezentat în limba română, cu traducere în limba engleză.
*Spectacol nerecomandat celor sub 16 ani.
*„Vanilla Skype” este o co-producţie a Teatrului ACT şi Asociaţiei T.E.T.A.. Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiect finanţat în cadrul programului cultural „Eşti Bucureşti”. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: