Televizoare smart ieftine: cum e posibil?

smart tv

Până nu de mult, tehnologia Smart TV era rezervată doar marilor producători de televizoare, LG, Samsung, Philips etc. Avansul tehnologic tot mai alert a făcut ca această tehnologie să fie tot mai ușor și mai ieftin de implementat, astfel că astăzi găsim și televizoare Smart ieftine, de la producători mai mici sau mai puțin celebri decât giganții din domeniu.

 

Evident, în epoca actuală, în care online-ul face parte în fiecare zi tot mai mult din viețile noastre, un televizor smart devine o necesitate. Ne facem cumpărăturile online, privim conținut de divertisment online, ne plătim facturile online, ne jucăm online, ba chiar avem site-uri și aplicații de dating online. Evident, nici televizoarele nu scapă de acest trend, ținând pasul cu evoluția societății și nevoile oamenilor.

Televizoare SMART ieftine – oferte emag.ro

Așa se face că mai toți avem sau ne dorim acum televizoare Smart, dar nu toți avem resursele pentru a apela la cele mai scumpe modele de la cei mai celebri producători. Dar acest lucru n-ar trebui să ne facă să disperăm. Asta pentru că uneori chiar nu ar trebui să ne cramponăm atât de mult de brand. Nu în acest domeniu, cel puțin.

Prețurile mari, exagerate chiar, de multe ori, comparativ cu ceea ce primim în schimb și mai ales comparativ cu alternativele, ar trebui să fie un prim argument când vine vorba de televizoare. De ce nu ne mulțumim cu televizoare ieftine și trebuie să achiziționăm branduri celebre, chiar dacă asta înseamnă să facem eforturi financiare de multe ori și să tăiem din cheltuieli din altă parte, unde poate ar fi mai indicat să investim mai mult? 

E un lucru deja unanim cunoscut că mare parte din prețul unui produs de „firmă” nu e decât „taxă pe brand”. Marile branduri investesc enorm în publicitate și de undeva trebuie să recupereze acei bani. Cu cât mai cunoscut un nume, indiferent de domeniu, cu atât mai mult procentul din prețul produselor sale este unul „pentru brand”.

La fel ca piața de telefoane mobile cu Android, cea a televizoarelor beneficiază de o tehnologie atât de avansată, aflată la dispoziția atâtor producători, încât de multe ori un televizor așa zis ”no name” echivalează în performanțe (sau chiar poate întrece) un televizor similar de ”brand”. Cu toate acestea, costă mult mai puțin. Pentru că, în definitiv, consumatorul final, clientul, nu plătește și costul marketingului, al publicității, al brandului. 

Concurența extrem de acerbă de pe piața de televizoare forțează producătorii să investească masiv și în segmentul low-end, în așa numitele televizoare ieftine. Astfel, televizoare care costă maximum 1000 de lei au ajuns să includă funcții smart, precum sistemul de operare Android. Astfel, nu mai e nevoie să plătești un preț exagerat pentru a putea face streaming de pe Netflix, Youtube, HBO Go sau Amazon Prime pe un ecran mai mare decât cel al laptopului.

Sunt multe televizoare ieftine la emag de exemplu care utilizează tehnologii smart, de multe ori, chiar identice cu marii producători de televizoare. Multe din brandurile așa zis „no name” de fapt utilizează tehnologie, ecrane, procesoare etc. produse de sau sub egida Samsung, Toshiba, LG etc. Doar că prețul final este mult mai puțin prohibitiv, pentru că acestea nu trebuie să susțină bugete imense de marketing în spate. Fără reclamă multă și scumpă, costurile acesteia nu se resimt în costul final al unui televizor. Cumperi, așadar, același produs, dar fără a mai plăti „brandul”.

Astfel, chiar dacă nu ai un buget mare și vrei totuși un televizor de calitate, nu fugi de televizoare ieftine, pentru că sigur găsești produse fiabile, de calitate, și la bani mai puțini. Dacă pentru tine e mai important ce face efectiv un televizor, decât ce nume poartă, să știi că un televizor smart ieftin este posibil. Și fără a trebui să faci credit la bancă pentru asta.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: