Termoșemineul pe peleți – centrală termică cu un plus valoare pentru locuințele de la munte!

images_foto_022018_termosemineu

Atmosfera dintr-o locuință trebuie să fie călduroasă, atât la figurat, cât și la propriu, mai ales în timpul sezonului rece. Dotarea unei case, a unei pensiuni sau a unei cabane situate la munte cu un astfel de unitate de încălzire contribuie la crearea unei atmosfere idilice, care oferă un plus de valoare pentru cei care beneficiază de condițiile de cazare într-o astfel de locație.

 

Considerată a fi o alternativă mult mai viabilă pentru centralele termice pe lemn, datorită capacității rapide de încălzire a locuinței (în mai puțin de 15 minute), termoșemineul cu peleți se remarcă prin costuri foarte scăzute în ceea ce privește combustibilul, dar și prin spațiul de depozitare. De aceea, un termoșemineu peleți (accesați https://www.qmag.ro/seminee-centrala-termica-cu-peleti/ pentru a descoperi cele mai recent lansate modele de termoșeminee alimentate cu peleți) este o alternativă pentru proprietarii de pensiuni și case în zona montană și de deal.

Căldură maximă în inima muntelui și o iarnă ca-n povești!

Combustibilul sub formă de peleți se evidențiază printr-o serie de beneficii oferite utilizatorilor, acestea începând de la modul de ambalare și până la costuri foarte scăzute în raport cu alte surse de combustibil destinat încălzirii locuințelor. Cu numai o tonă de peleți poate fi alimentată o astfel de locație timp de 2 luni (comparativ cu o lună în cazul centralelor pe lemne), ceea ce înseamnă costuri foarte scăzute (prețul unui kilogram de peleți este de 0,90 Ron). În plus, un termo-șemineu pe peleți oferă:

  • Alternativă curată din punct de vedere ecologic, fără noxe emise în mediul înconjurător;
  • Randament termic sporit (91%), putere calorică foarte ridicată (peste 5,1 KHw/um), spațiu de depozitare redus (1,5 mc pentru 1 tonă de peleți);
  • Un nivel ridicat de siguranță în exploatare și posibilitatea de integrare perfectă în cameră, multe dintre modelele disponibile având un rol decorativ (designul este realizat pentru a se potrivi într-un mod optim pentru astfel de tipuri de locuințe);
  • Reprezintă o soluție de optimizare a costurilor pentru orice locație, în condițiile în care oferă posibilitatea de-a încălzi încăperea în mai puțin de 15 minute, datorită randamentului termic excelent.

 Optimizarea rezultatelor obținute ține și de calitatea combustibilului utilizat în procesul de ardere, dar, în condițiile în care piața producătorilor și distribuitorilor de peleți este în creștere, avantajele în termeni de preț (atât de achiziție, cât și de transport) sunt în favoarea utilizatorului. Mai mult decât aceste avantaje, numărul modelelor disponibile de termoșeminee peleți este în creștere, pe Qmag.ro existând una dintre cele mai diversificate selecții de astfel de unități de încălzire. Având în vedere toate acestea, dotarea locuinței de la munte cu o astfel de sursă de încălzire se va dovedi întotdeauna a fi o carte câștigătoare!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: