Arta nu are inceput si nici sfarsit. Iar cel mai luminos salas al ei e acolo unde tinerii incep sa invete, unde mestesugul cucereste generatie dupa generatie. Iata de c-a intampalt de curand la Muzeul ASTRA din Sibiu:
Oamenii talentaţi, care îndrăgesc istoria şi tradiţiile, pot să redescopere pasiunea pentru frumos şi artă! Ca dovadă, în mai puţin de o săptămână 20 de tineri din Braşov şi Cluj au restaurat nu mai putin de 25 de obiecte de lemn, bunuri datate la sfârşitul secolului al XIX-lea, care fac parte din patrimoniul Muzeului ASTRA.
Asa cum aflam de la conducerea institutiei, totul a fost posibil într-o acţiune de voluntariat la care au participat studenţi şi profesori de la Universitatea Transilvania din Braşov (Facultatea de Ingineria Lemnului) şi de la Universitatea de Artă şi Design din Cluj Napoca. Obiectele de patrimoniu restaurate ( dulapuri, scaune, unelte etc. ) sunt din gospodăria de olar din satul Corund, judeţul Harghita, o casă monument construită în 1832 şi expusă în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. De altfel, atelierul de restaurare a fost pus în scenă chiar în curtea acestei gospodării.
Muzeul ASTRA îşi ia angajamentul să continue pe aceeaşi linie constructivă creată pentru public, pentru OAMENI!
Evenimentele C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.