Titularizare: Aproximativ 750 de candidati pe 860 de locuri in invatamantul sibian

Titularizarea din acest an va lasa, pe dinafara, din start, peste o suta de catedre. Pentru examenul pe care dascalii il vor sustine la sfarsitul lunii iulie s-au inscris 750 de candidati pentru 860 de posturi scoase la concurs.

Numarul celor care doresc sa lucreze in invatamant scade in fiecare an. Anul acesta, la titularizare, in Sibiu, au fost scoase la concusr 860 de locuri, insa numarul celor inscrisi la examen este sub numarul locurilor in invatamantul sibian.

La examenul de titularizare s-au inscris 745 de candidati. Cei mai multi s-au inscris pentru educatoare, 109. Pentru invatamantul primar avem 105 candidati iar la limba romana s-au inscris, la concurs, 76 de candidati”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean, Livia Cretulescu.

Chiar daca vor ramane catedre neocupate, numarul celor care se vot titulariza pe post va fi foarte mic. Doar 100 de candidati la titularizare vor avea sansa sa se titularizez pe post, restul catedrelor avand viabilitatea de maxim trei ani.

Examenul de titularizare se ma sustine la sfarsitul lunii iulie in sase centre din municipiul Sibiu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: