TOP 3 accesorii și soluții homemade de curățare a computerului

TOP 3 accesorii si solutii homemade de curatare a computerului

Praful este unul dintre cei mai mari inamici ai mobilierului din casă, mai ales când locuiești la oraș, iar particulele care se depun, vin de peste tot.

Unul dintre cele mai afectate obiecte este computerul care, chiar dacă nu pare, acumulează foarte mult praf și care, în orice moment, poate începe să cauzeze probleme de funcționare. De aceea este bine cai acesta să fie curățat regulat.

Dacă nu ai timp suficient să mergi prin magazine în căutarea de soluții de curățare, uiți de fiecare dată să iei ce îți trebuie, sau ești adeptul produselor naturale, iată cum poți avea grija de acesta cu câteva accesorii create chiar de tine în confortul propriei case.

Cele mai bune accesorii homemade de a curăța un calculator

1. Cârpa de curățat care poate fi făcută dintr-un tricou vechi

Pentru a curăța un calculator ai nevoie în primul rând de o cârpă, iar dacă nu ai o lavetă de microfibre la îndemână, un tricou mai vechi poate fi suficient. La ceea ce trebuie să fii atent însă, este ca acesta să fie din bumbac. În acest fel nu vei zgâria carcasele sau monitorul.

Trebuie să nu uiți și că materialul pe care îl folosești trebuie să fie spălat regulat, iar pentru a evita să se rețină praful, încearcă să-l usuci în încăperi în care acesta pătrunde mai greu.

Din păcate, poluarea este una dintre cele mai mari probleme ale multor orașe din țară, iar particulele emanate de mașini și fabrici se regăsesc deseori în case și sub formă de praf, așadar, trebuie să insiști bine atunci când vrei să cureți un echipament pe care îl folosești atât de mult.

2. Soluția de curățat carcasa – apa distilată

Apa distilată este cea mai bună soluție de curățat carcasa unui computer, fie el desktop sau laptop. Dacă o ai gata cumpărată, o poți folosi așa.

Apa distilată se poate obține din precipitații, ploaie sau zăpadă, însă o poți fierbe pe cea de la robinet într-un vas mai mare în care pui unul mai mic în care vei colecta vaporii rezultați din condensare. Avantajul acesteia este puritatea care asigură o curățare foarte bună. Mai mult, o poți folosi chiar și pe mobilă.

3.  Apa distilată cu spirt pentru curățarea ecranelor

Din aceeași apă distilată amestecată cu spirt, obții soluția cu care poți curăța ecranul laptopului sau monitorul desktopului. De asemenea, aceasta poate fi utilizată și pentru telefonul mobil.

În ceea ce privește ștergerea la interior, cel mai bine lași acest lucru pe mâna specialiștilor, curățarea laptopului de praf, de exemplu, având nevoie de unelte speciale pentru desfacerea carcasei fără a o rupe sau sparge.

Praful este unul dintre cei mai mari inamici atunci când stai la oraș, iar calculatorul este des afectat de depunerea acestuia atât pe exterior, dar și pe interior. Dacă în primul caz poți face diverse accesorii pe care le găsești  în casă, pentru al doilea, mai bine apelezi la service-uri autorizate, mai ales dacă dorești să folosești computerul un timp îndelungat.

Sursa foto: Pixabay.com/ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: