TOP 3 obiecte pe care să le ai la îndemână când amenajezi bucătăria

amenajezi bucataria

Atunci când amenajezi o bucătărie, cu siguranță te preocupi să achiziționezi elementele de bază, cum sunt mobilierul, electrocasnicele, parchetul sau vopseaua. Află din următorul articol ce elemente, despre care ai crede că sunt nesemnificative, trebuie să ai la îndemână ca să nu te poticnești la amenajarea bucătăriei.

 

  1. Folie, plinte și colțuri pentru parchet

Nu puține sunt cazurile în care electricianul se trezește că nu poate instala cuptorul pentru că îi lipsesc niște conectori electrici sau montarea parchetului nu poate fi finalizată pentru că lipsesc plintele.

Dacă alegi să îți pui parchet în bucătărie, atunci când faci lista de cumpărături, nu uita să notezi și folia, plintele și colțurile pentru parchet. Mai ales dacă faci cumpărăturile online. În cazul în care nu ești priceput pe parte de amenajări interioare și nu știi exact ce trebuie să cumperi, mergi mai bine și achiziționează materialele necesare din magazinele de profil. Acolo există consultanți în vânzări, specializați pe fiecare departament în parte și, dacă le soliciți ajutorul, slabe șanse să pleci acasă cu materiale lipsă. Dar, dacă îți e mai ușor să faci cumpărăturile online, pune în coș, pe lângă modelul de parchet ales, o folie specială, care se așează sub parchet, plintele, care se pun pe margine și colțarele pentru parchet, necesare, așa cum sugerează și denumirea, în colțurile încăperii. 

  1. Conectori electrici pentru prize, întrerupătoare și electrocasnice

E posibil să nu știi cum arată sau ce rol are un conector electric, dar fără acest mic element, niciun electrician nu se apucă de o lucrare. Așa că, atunci când îți amenajezi bucătăria, ai nevoie de lucrări și la partea de instalații electrice, cel mai bine roagă electricianul care îți face manopera să vină la tine acasă, să îți facă o evaluare și să îți alcătuiască o listă de cumpărături. Altfel, te-ai putea trezi că întârzii cu lucrările pentru că îți lipsesc niște conectori necesari să legi cuptorul sau alți conectori electrici fără de care nu îți vor funcționa prizele sau întrerupătoarele.

În magazinele de profil, există o mulțime de modele de conectori electrici, de la cele mai ieftine și simple, până la unele mai complexe. Tot un electrician îți va spune de care să alegi, ca să fii protejat și împotriva incendiilor. 

  1. Folie pentru protecție când zugrăvești

Dacă amenajarea bucătăriei presupune și lucrări de zugrăvit, atunci nu uita să cumperi din magazinele de bricolaj niște folie de protecție. E de mare ajutor ca să acoperi geamurile, de exemplu. Sau să protejezi chiuveta, cuptorul ori chiar dulapurile. Ustensilele de zugrăvit, oricât ar fi de calitative, stropesc. Iar stropii de vopsea se usucă repede, în special pe geamuri și se îndepărtează foarte greu. Dar dacă ai grijă să tapezi, atât sticla, cât și ramele cu folie specială de protecție, când vei face curățenia generală, nu te vei chinui deloc. 

Dacă te gândești că ai bugetul limitat, să știi că folia de protecție nu e scumpă. Un pachet cu 5 metri de folie poate fi cumpărat chiar și cu prețuri de sub 10 lei.

Tu ce alte lucruri, aparent nesemnificative, dar obligatorii atunci când amenajezi o locuință, ai pe lista de cumpărături?

Sursa foto: shutterstock.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: