Tratamente eficiente împotriva căderii părului

obrazokkclanku2

Fiecare om are în jur de 100000 de fire de păr pe scalp, însă zilnic pierd până la 100 de fire, fără ca această pierdere să fie una problematică. Este vorba, de fapt, despre un proces de reînnoire a podoabei capilare.

Ceea ce devine problematic este, însă, căderea bruscă a părului, în cantități mari. Acest fenomen poate avea cauze multiple, iar tratamentele eficiente pot fi găsite cu dificultate în multe cazuri. 

Cauze ale căderii în exces a părului 

Există perioade scurte în care căderea părului poate fi mai accentuată. Poate fi vorba despre perioade de stres accentuat, de oboseală sau de alopecie sezonieră sau postpartum, în cazul femeilor. De regulă, căderea părului cauzată de unul dintre aceste cazuri poate fi stopată sau încetinită cu ajutorul unor suplimente alimentare pe bază de vitamine care lipsesc din organism. 

În unele cazuri însă poate fi vorba despre căderea bruscă a părului în afara unor perioade de acest fel. Căderea părului devine, în aceste cazuri, una patologică și poartă denumirea de alopecie. Aceasta poate rezulta ca urmare a unor diete, boli sau în urma administrării unor anumite medicamente. În cazul alopeciei cronice, firul de păr devine extrem de subțire, ceea ce duce la apariția așa-zisei chelii. 

Tratamente împotriva căderii părului 

În funcție de cauzele pe care le are căderea părului, pot fi identificate mai multe tratamente eficiente. În cazul în care pierderea părului este extrem de severă, atunci poate fi necesar tratamentul medicamentos sub formă de pastile sau de loțiuni. Un astfel de tratament poate fi extractul de saw palmetto eficient pentru căderea genetică a părului. Indicată este consultarea unui specialist pentru a identifica cauzele alopeciei, dar și cea mai bună variantă de tratament care ar putea avea efecte benefice pe termen lung. 

Extractul de saw palmetto este unul dintre tratamentele cele mai eficiente pentru căderea părului din cauze genetice, acesta putând fi utilizat atât de bărbați, cât și de femei, spre deosebire de tratamentele cu finasteride sintetice care pot fi utilizate doar de bărbați. Palmier care crește în Florida, saw palmetto este folosit pentru tratarea diverselor afecțiuni. Din boabele acestui palmier se obține un extract extrem de bogat în acizi grași și în fitosteroli, ceea ce face ca acesta să fie eficient în blocarea izoenzimei responsabile de producerea DHT. 

Deși utilizată cu precădere pentru tratarea prostatei, finasterida are, de asemenea, efecte benefice și asupra căderii părului, fiind utilizat cu eficiență de bărbații care au o formă ușoară sau moderată de chelie. Aceasta se găsește sub denumirea de Propecia și este eficientă în reducerea producției de DHT.

Sursa de imagine:
LightField Studios / Shutterstock.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: