TRIST: A FOST ODATĂ… MIHAI CONSTANTINESCU

images_foto_102019_MIHAIC

Ne mor artiștii… iar noi, adesea, îi uităm… Ne mor, s educ acolo, sus, să cânte și, poate, să s-adune-n cor, c-aici prea singuri sunt și poate, prea bârfiți…

 

MIHAI CONSTANTINESCU a plecat să cânte împreuă cu alte mari nume, precum Dan Spătaru, Cornel Fugaru, Constantin Drăghici, Ștefan Bănică, Gică Petrescu, Anda Călugăreanu, Toma Caragiu, Doina Badea…!

Îndrăgitul cântăreț Mihai Constantinescu s-a stins marți seara, în jurul orei 19:10, în urma un stop cardio-respirator! Avea 73 de ani.

Soția artistului a transmis că decesul a survenit în spital, în ciuda eforturilor de resuscitare făcute, conform protocolului, timp de 50 de minute, de către medici.

Cântăreţul Mihai Constantinescu se afla internat la Spitalul Floreasca, încă din 14 mai, în stare gravă.

Mihai Constantinescu (n. 4 ianuarie 1946BucureștiRomânia – d. 29 octombrie 2019) a fost un cântăreț român de muzică ușoară. A absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în anul 1973. În anul 1972, termină Școala Populară de Artă, clasa Florica Orăscu. Mihai Constantinescu face parte din corul de copii al Radiodifuziunii, iar în anul 1964 intră în grupul Mondial. În această perioadă încep să-i apară primele piese. Lansează piesa «Păpușa».

Mihai Constantinescu a mai cântat, o perioadă și cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin. Primele înregistrări sunt făcute la solicitarea lui Titus Munteanu din repertoriul francez. Titus Munteanu îl remarcă la una din audițiile organizate de clasa Floricăi Orăscu.

Mihai Constantinescu face parte din trio-ul lansat de Titus Munteanu din care mai fac parte Olimpia Panciu și Marius Țeicu. În anul 1999 editează în format single «Iubiți și câinii vagabonzi» În anul 2003, unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc cuprinde piese scrise de Mihai Constantinescu.

A efectuat turnee în toate țările ex-socialiste, în Germania, în SUA și în câteva state din V.Europei. În 2002, luna mai, primește Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare «O zi printre stele» din partea Ministerului Culturii și Cultelor. În 2002, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România îi editează un caiet de cântece selectate din șlagărele lansate în trei decenii.

 DUMNEZEU SĂ ÎL ODIHNEACSĂ ÎN PACE!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: