TURCAN: Admiterea la facultate trebuie sa se faca pe baza unui examen sau a notei de la bacalaureat

Deputatul sibian, Raluca Turcan, spune ca admiterea la facultate trebuie sa se faca pe baza notei obtinute in cadrul unui examen, fie el de admitere, fie de bacalaureat, sau a unei conbinatii intre cele doua probe. Ea este de parere ca reintroducerea admiterii in invatamantul superior pe baza notelor obtinute in liceu defavorizeaza unii viitori student.

Initiativa Ministerului Educatiei de a reintroduce admiterea pe baza notelor obtinute in timpul liceului, le anumite materii, este criticata de parlamentarul Raluca Turcan. Ea spuune ca singurul efect pe care il va avea acest criteriu  este revenirea la anomalitatea in care “un elev de la un liceu slab cotat, dar cu note mari, obţinute prin indulgenta profesorilor, este considerat mai performant decat un elev care are "nenorocul" sa aiba doar profesori exigenti, la un liceu de elita”.

 

Exista in tara noastra multe licee performante, cu profesori valorosi si dedicati profesiei. In aceste licee, standardele sunt ridicate, iar obtinerea unor note mari se face cu efort din partea elevilor. Nu intamplator aceste licee – la care elevii au medii mici pe parcursul anilor – sunt liceele la care se iau note maxime la bacalaureat. In schimb, exista si licee la care, ani de-a randul, nimeni nu a promovat examenul de bacalaureat si in care elevii au totusi medii mari”, a declarat deputatul PDL, Raluca Turcan.

Astfel, admiterea la facultatea ar trebui sa fie decisa de universitati pe baza unui examen, fie de admitere, fie de bacalaureat, sau o combinative intre cele doua probe, reintroducerea admiterii pe baza notelor obtinute in timpul liceului la o anumita materie insemnand doar “o scadere a standardelor de performanta si o schimbare de dragul schimbarii, doar pentru ca USL sa poata sa spuna, impotriva tuturor evidentelor, ca Legea educatiei nu este buna", a mai completat Turcan.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: