Turcan: Daca procentul pentru Educatie ar fi de 6%, numarul celor cu medii de 10 la BAC s-ar inzeci

Deputatul democrat liberal, Raluca Turcan, spune ca majorarea procentului acordat educatiei ar duce si la rezultate mai bune ale elevilor. Astfel, parlamentarul sibian spune ca abordarea unui procent apropiat de cel de 6% ar putea inzeci numarul elevilor cu medii de zece la examenul de bacalaureat.

Lipsa investitiilor in infrastructura scolara, dotarea precara a bibliotecilor scolare, diminuarea banilor pentru proiectele de cercetare si inovare, lipsa perfectionarii continue si a finantarii pe criterii de performanta sunt doar cateva probleme care apasa constant pe umerii Guvernului. Nu putem cere performanta de la un sistem care se afla, in multe cazuri, sub limita existentei. Respectarea si aplicarea Legii Educatiei Nationale ar putea face ca la anul sa fie acordate nu doar 130 de premii absolventilor care au obtinut medii de 10 la BAC, ci de zece ori mai multe”, spune deputatul sibian, Raluca Turcan.

Legat de alocarea fondurilor insuficiente pentru Educatie, Turcan reaminteste de situatia in care s-a ajuns in anul scolar 2012-2013, cand banii de naveta ai elevilor nu au fost decontati in totalitate.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: