Turcan despre interzicerea organizarii evenimentelor culturale in Piata Mare: Trebuie imbinat accesul la cultura cu atragerea partenerilor privati si contributia Primariei!

 

Interzicerea realizarii evenimentelor culturale cu bilet in Piata Mare ar trebui sa fie corelata cu atragerea partenerilor privati si a contributiei Primariei Sibiu, este de parere deputatul PDL, Raluca Turcan.

Intrebata in conferinta de presa dina ceasta sapatamana cum vede interzcerea evenimentelor cultural cu bilet in Piata Mare, Turcan a spus ca, pe de o parte, este bine pentru ca au acces mai multi oameni, pe de alta parte si operatorii culturali trebuie sa aiba profit de pe urma organizarii unor astfel de evenimente.

„Aici sunt doua componente: una este componenta de acces la evenimnete culturale a sibienilor care este de dorit si cu cat creste gradul de cultura si de participare in viata culturala a societatii, comunitatea, in sine, are d ecastigat. Pe de alta parte, este problema partenrilor privati care organizeaza aceste evenimente si, in mediul privat, actiunile trebuie sa le aduca si un profit. Daca partenerii privati isi acopera cheltuieleile si, eventual, isi ating marja de profit pe care o vizeaza din parte de finantare asigurata de Primaria Sibiu atunci este bine si pentru ei. Insa nu le poti cere sa organizeze evenimnete fara niciun pic de profit, sa fie doar actiuni caritabile. Cred ca trebuie imbinat accesul la cultura cu atragerea partenerilor privati si contributia Primariei”, a declarat Raluca Turcan.

Ea spune ca „daca Primaria decide sa finanteze in totalitate aceste evenimente este o forma de sponsorizare a culturii”, insa Sibiul are probleme de rezolvat cu infrastructura, investitiile in scoli si unitati sanitare.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: