TURCAN: Presedintele CNA sa isi dea demisia: „Tot ceea ce a insemnat decizie a CNA seamana cu o decizie din Parlamentul Romaniei: negociere, troc, interes politic”

Vicepresedintele PDl, Raluca Turcan, ii cere presedintelui Consiliului NAtional al audiovizualului sa isi inainteze demisia. Turcan spune ca deciziile luate de CNA, sub conducerea Laurei Georgescu, sunt asemanatoare cu cele din Parlamentul Romaniei, „negociere, troc, interes politic”.

Astfel, vicepresedintele PDL ii cere demisia din functia de conducere a CNA.

„In calitate de fost presedinte al Comisiei de Cultura, doua mandate, in Parlamentul Romaniei, cred ca presedinta Consiliului National al Audiovizualului, Laura Georgescu, ar trebui sa fie demisa sau sa-si inainteze demisia. Doamna Georgescu fie este un neprofesionist, fie este un instrument de politie politica. Din punctul meu de vedere, comportamentul acestei institutii nu face altceva decat sa creeze presiuni, amenintari pe ceea ce inseamna audio-vizual in Romania, in loc sa stabileasca niste reguli clare, niste criterii care sa fie respectate de toate institutiile de presa. In functie de aceste criterii, in baza codului intern pe care ei ii au de analiza, ar trebui sa se evalueze activitatea, nu arbitrat, nu un vot politic dat in Consiliu. Din nefericire, tot ceea ce a insemnat decizie a CNA seamana cu o decizie din Parlamentul Romaniei: negociere, troc, interes politic”, a declarat vicepresedintele PDL, Raluca Turcan.

Turcan spune ca Laura Georgescu nu are ce sa caute la conducerea CNA-ului deoarece „CNA trebuie sa fie o institutie profesionista, o institutie care sa aiba reguli, sa faca evaluari clare, astfel incat sa nu nasca nemultumire in nicio institutie de presa. Eu nu vreau sa existe sanctiuni mai mari sau mai mici pentru televiziuni anti sau pro PSD sau anti sau pro Traian Basescu. Eu vreau institutii de presa in Romania care sa respecte corecta informare, libertatea de exprimare si profesionismul”.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: