ULBS, interesata de concesionarea Castelului Tobias

Reprezentantii Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu vor sa ia in concesiune castelul Tobias, de la Seica Mare. Pe langa universitatea sibiana, pana acum mai sunt interesati de licitatia care va avea loc la sfarsitul lunii inca trei persoane juridice.

Scoaterea la licitatie pentru concesiune a Castelului Tobias pare destul de atractiva pentru sibieni, cu toate ca se afla intr-o stare accentuata de degadare. Unii dintre cei interesati sa ia in administrare castelului Tobias sunt reprezentantii Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu.
"Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu intentioneaza sa participe la licitatie, dar cum caietul de sarcini e inca in lucru, nu putem da detalii despre planurile pe care le avem",a  declarat pentru sibiunews.net rectorul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, Ioan Bondrea.
La licitatia  anuntata pentru 25 iunie s-au inscris, pana acum, pe langa ULBS, doua asociatii, printre care un ONG, dar si o societate comerciala.
Concesionarea se va face pentru 25 de ani, iar pretul de pormire a licitatiei pentru concesionare, pe an, pentru Castelul Tobias, este de 1200 de lei. In primii trei ani, redeventa nu va trebui sa fie platita Consiliului Judetean Sibiu, insa banii vor fi investiti in restaurarea si introducerea monumentului istoric  in circuitul civil.

Castelul Tobias se afla la sud de raul Calva, in zona centrala a localitatii Boarta. Suprafata lui de 22. 498 metri patrati si este inscris in lista monumentelor istorice din 2004.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: