Un ALT FEL de… MOȘ CRĂCIUN pentru… stejarul multisecular din Dumbrava Sibiului

STEJARRRR

Stejarul de peste 600 de ani din Grădina Zoologică Sibiu a primit îngrijiri speciale!

„Tăierile de corecție a coroanei îl vor ajuta să își păstreze echilibrul, ancorarea mecanică a trunchiului principal de trunchiul secundar îi vor aduce stabilitate, iar mortarul care acoperea scorbura principală, a fost înlăturat.

Am cerut opinia specialiștilor în legătură cu starea de sănătate a stejarului. Colegii de la Serviciul Parcuri și Zone Verzi i-au făcut o tomografie, Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice Brașov a venit cu recomandări, iar în tot acest proces ne-am consultat și cu experții din Comisia pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române, dar și cu cei din Direcția Silvică Sibiu.

Vestea bună este aceea că arborele în vârstă de peste 600 de ani e pregătit acum pentru sezonul rece!”, precizează reprezentanții Primăriei Sibiu.

Îngrădit, astfel încât să nu reprezinte un pericol pentru vizitatori, îngrijit, astfel încât viața să-i fie prelungită cât mai mult, stejarul multisecular din Grădina Zoologică Sibiu are mari șanse să rămână ”un loc bun de selfie” ani mulți de acum înainte.

Reprezentanții administrației sibiene transmit mulțumiri profesorului Constatin Drăgulescu, profesorului Corneliu Bucșa, ICAS Brașov, Direcției Silvice Sibiu , Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române, precum și MT Greenpro pentru tot suportul acordat.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: