UN BEBELUS sirian, “infrunta” TRUPELE de POLITISTI. IMAGINEA care face INCONJURUL PAMANTULUI

Cateva sute de migranti, in principal refugiati sirieni, se aflau in continuare vineri in imprejurimile orasului Edirne, in speranta de a intra in Grecia. Autoritatile turce le-a interzis anterior accesul la frontiera, situata la circa 10 kilometri distanta.

Potrivit stirileprotv.ro, in timp ce asteptau sa fie lasati sa-si continue drumul, un copilas sirian a oferit o imagine emotionanta, jucandu-se in fata cordonului de forte de ordine. Politistii, la urma urmelor, sunt si ei oameni! Lasandu-si “in buzunar misiunea, au fost sensibilizati de moment, iar jurnalistii nu aveau cum sa scape secundele in care trupele au zambit si si-au dat pe fata inimile de tati…

Concret, Turcia adaposteste in acest moment pe teritoriul sau cel mai mare numar de sirieni decat orice alta tara. Demn de luat in seama, insa, majoritatea sirienilor nu au drept de munca in Turcia, iar grupurile care militeaza pentru drepturile omului atrag atentia ca o alta mare problema o reprezinta cazarea acestor refugiati. Turcia a cheltuit 7,6 miliarde de dolari pentru ajutorarea a 2,2 milioane de refugiati sirieni de la izbucnirea conflictului civil din aceasta tara, in 2011, a declarat vineri viceprim-ministrul turc Numan Kurtulmus.

Dincolo, insa de statistici sau comeatrii cu iz politic, imaginea beblusului care “infrunta” politistii atat de ghidus si nevinovat spune povestea trista a refugitiatilor. ei- disperati, dezorientati, agresivi sau nu, in cautarea a CEVA mai bun, noi, restul- in stare sa nu fim in stare sa intelegem, sa facem ceva- atat cat ne sta in putinta, sa cautam solutii care nici noua sa nu ne dea viata peste cap… O imagine care puen intrebari si asteapta raspunsuri. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: